JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30

Bluesilla syviä loukkaantumishuolia

LIIGA / Uutinen
Huonot uutiset Espoon Bluesin sairastuvalta eivät ota loppuakseen. Viimeisimpänä sairastuvalle on liittynyt Dale Clarke, joka on polvileikkauksen jäljiltä sivussa seuraavat kolme kuukautta. Torstain tiedotuksessaan Blues antoi katsauksen pitkän sairaslistansa tilanteesta ja vahvisti muun muassa sen, että olkapäävammasta kärsivää Kari Kaltoa ei tällä kaudella liigakaukaloissa nähdä.

Bluesin alkukauden ykköspuolustaja Dale Clarke loukkasi polvensa tiistaina HPK-ottelussa ikävin seurauksin. Polvi leikattiin keskiviikkona, kanadalainen joutuu kuntouttamaan vammaansa arviolta kolme kuukautta.

Clarken menetys on kova kolaus Bluesille, sillä hän on tehnyt alkukauden 22 ottelussa hienot 3+14 tehopistettä. Lisäksi Bluesilla on muutenkin pahoja loukkaantumishuolia puolustuspäässä. Kapteeni Rami Alanko pystynee palaamaan peleihin jo viikon päästä, mutta Miika Huczkowskin toipuminen niskavammasta venyy joulukuun maaottelutauon yli.

Puolustaja Clarken lisäksi espoolaisjoukkueella on useita muitakin pitkäaikaispotilaita. Patrik Lostedt kuntouttaa nilkkavammaansa helmikuulle asti, ja Toni Kähkösen polvivamma vaatii noin kolmen kuukauden toipumisajan. Matti Uusivirran selkävamman laatu selviää jatkotutkimuksissa.

Lisäksi Blues tiedotti muiden loukkaantumisuutisten yhteydessä, että hyökkääjä Kari Kalto ei pysty pelaamaan tällä kaudella olkapäävammansa takia. Kalton olkapää on ollut romuna jo viime keväästä asti. 29-vuotias Kalto ei kuitenkaan luovu toivosta uran jatkumisen suhteen, vaan hän kuntouttaa olkapäätään ja pyrkii palaamaan peleihin ensi kaudella.

− Olemme valmistautuneet tällaisiin tilanteisiin tekemällä aktiivista yhteistyötä eri Mestis-joukkueiden kanssa saadaksemme kaikille pelaajillemme mahdollisimman paljon peliaikaa ja vastuuta. Loukkaantumiset harmittavat aina, mutta me saamme silti jalkeille iskukykyisen joukkueen johon luotamme täysin, vastuuvalmentaja Petri Matikainen valaa uskoa murheiden keskellä.

Puolustuksen uusin apumies on seuran oma kasvatti Ville Lajunen, 19. Lajunen on pelannut alkukauden vuokralla KooKoossa keräten 20 Mestis-ottelussa 2+8 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle