Blues voittoon viime hetken maalilla, Kings kaatoi Senatorsin

Alexander Steen ratkaisi pelin Bluesille.
NHL:ssä kolmen yön kierros, jossa Calgary Flames, Los Angeles Kings ja St. Louis Blues olivat vastustajiaan parempia.

Missourin osavaltiossa, Saint Louisin kaupungissa kohtasivat Keskisen divisioonan kovimmat suosikit St. Louis Blues ja Chicago Blackhawks. Isäntäjoukkue oli aloittanut kautensa kahdella voitolla, kun vierailija Blackhawks oli kokenut voiton ohella myös rangaistuslaukauskilpailutappion.

Vartin pelaamisen jälkeen Blues siirtyi johtoon vastahyökkäyksestä, kun venäläislaituri Vladimir Tarasenko laukoi ottelun avausmaalin. Blackhawks vastasi nopeasti päästyään ensi kertaa ylivoimalle. Patrick Kane pääsi tuikkaamaan maalin kulmalta tasoitusmaalin alle kaksi minuuttia Bluesin maalin jälkeen.

Toisessa erässä oli Bluesin vuoro päästä ylivoimalle ja heti tapahtui. Joukkueen kapteeni David Backes ohjasi Bluesin kärkipuolustaja Alex Pietrangelon viivalaukauksen maaliin ja numerot oli 2-1 kotijoukkueelle. Jälleen kuitenkin Blackhawks vastasi nopeasti ja jälleen ylivoimalla. Alle minuutti edellisestä ja vieraiden kapteenin oli aika avata kauden maalitilinsä. Jonathan Toews lapioi maalin edustalta nopean tasoituksen ohi Blues-veskari Jaroslav Halakin.

Tasaisen väännön kolmannessa erässä odotettiin jo jatkoaikaa, kunnes Blackhawksin ykkösnyrkki loi tilannetta Bluesin maalille. Bluesin puolustus onnistui katkaisemaan tilanteen ja Bluesin hyökkääjät karkasivat kolmella yhtä vastaan -hyökkäykseen Blackhawksin ylipelaamisen johdosta. Kiekollinen Alexander Steen päätti ratkaista itse ja lämäsi kiekon ohi Corey Crafwordin. Pelikelloon jäi aikaa vain 22 sekuntia, eikä Blackhawks enää tasoihin päässyt. Näin Blues jatkaa tappioitta ja hallitseva Stanley Cup -voittaja Blackhawks jäi ensi kertaa pisteittä tällä kaudella.

Kings jatkoaikavoittoon

Kaliforniassa Los Angeles Kingsin vieraaksi saapunut Ottawa Senators sai huonon alun heikon ylivoimapelin jälkeen. Kiekko karkasi alueelta jäähyltä tulleelle Dustin Brownille, jonka rannelaukaus vei kotijoukkueen johtoon. Senators tarjosi avauserässä paljon ylivoimaa Kingsille, joka kiitti tarjonnasta. Ensin Jeff Carter ja sitten kapteeni-Brownin toinen lisäsivät Kingsin erätaukojohdoksi 3-0 hyvän ylivoimapelin myötä.

Toisessa erässä alkoi Senatorsin kiri, Jean-Gabriel Pageau ohitti erän ainoalla maalilla Jonathan Quickin. Kolmannessa erässä Senators-uransa ensimmäisen maalin tehnyt Bobby Ryan ja lopulta Milan Michalek toivat Senatorsin tasoihin. Hyvä maskipelaaminen tuotti heikosti kaudensa aloittaneelle tähtimaalivahti Quickille ongelmia.

Kolmannen erän lopussa tullut Kings-ylivoima ratkaisi pelin lopulta jatkoajan alussa, kun juuri rangaistuksen päättyessä Carter ohjasi ottelun voittomaalin. Voitto oli Kingsille kauden toinen neljässä ottelussa ja maali Carterille neljäs.

Flames vei kanadalaisten kohtaamisen

Calgary Flames ja Montreal Canadiens kohtasivat yön kolmannessa ottelussa. Flamesin alku oli kova, avauserän jälkeen tilanne oli 2-0 kotijoukkueelle tulokashyökkääjä Sean Monahanin tehtyä tehot 1+1. Hän pääsi iskemään ensimmäisen ylivoimahyökkäyksestä ja toisessa maalissa hän toimi syöttäjänä löydettyään sveitsiläislaituri Sven Bärtschin maalilta.

Toisessa erässä Curtis Glencross ohjasi ylivoimalla kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle. Canadiensin ykköspuolustaja P.K. Subban kavensi ylivoimalla, joten kolmanteen erään lähdettiin kahden maalin erolla. Lars Eller kavensi vielä kolmannen erän puolessa välissä, mutta tasoihin Canadiens ei päässyt.

Voitto oli Flamesin toinen kauden neljännessä ottelussa. Canadiensin tärkeä peruspuolustaja Josh Gorges jätti pelin kesken toisen erän jälkeen, eikä pelannut kolmannessa erässä. Hänen tilanteensa on epävarma.

ST. LOUIS - CHICAGO 3-2

CALGARY - MONTREAL 3-2

LOS ANGELES - OTTAWA 4-3 JA.