Blues nappasi Calounin ja Lehterän

LIIGA / Uutinen
Espoon Blues piti IFK:n tavoin eilen lehdistötilaisuuden liittyen tulevaan kauteen. Bluesin tilaisuuden anti oli huomattavasti konkreettisempi, sillä seura julkisti kolme uutta pelaajasopimusta.

IFK:n viime kauden lopussa lomauttama Jan Caloun vaihtaa siis espoolaisten nuottipaitaan. Caloun kyllästyi pari viikkoa sitten kohteluunsa ja pyysi seuraa purkamaan sopimuksensa. Sen jälkeen uuden paperin rustaaminen Bluesin kanssa sujuikin melko helposti. Kiekkokaukaloiden taituri tulee olemaan Timo Tuomen joukkueelle todellinen vahvistus mikäli hän pystyy jälleen yhtä maagisiin otteisiin kuin ennen pieleen mennyttä Amerikan matkaansa.

Toinen hyökkäyspään vahvistus on viime kaudella Tapparan riveissä kolmosketjun sentterin tontin miehittänyt Tero Lehterä. Siirto keskushyökkääjän paikalle oli onnistunut ja Lehterä oli yksi joukkueensa luottomiehiä, vaikka koko kauden maalisaldo jäikin turhan vähäiseksi. Kiekko-Espoon kasvatti aloitti uransa joukkueessa jo 80-luvun puolella ja on sen jälkeen on ehtinyt pukemaan monenväristä pelipaitaa päälleen; nyt edessä on siis paluu takaisin kotikaupungin joukkueeseen.

Kolmas Bluesin uusi hankinta on HPK:n kovaotteinen puolustaja Jani Virtanen. Virtanen nousi Hämeenlinnassa yleisön lemmikiksi hurjilla taklauksillaan, mutta menetti tuon asemansa nopeasti suuren luokan hasardeilla omassa päässä. Virtanen siirtyi viime kauden alussa Mestiksestä Hämeenlinnaan ja nousi välittömästi kilvoittelemaan jäähypörssin voitosta. Tapparan kasvatti pystyy tarvittaessa pelaamaan erittäin kovaa, mutta liigatasolla pärjätäkseen miehen täytyisi opetella tekemään vielä jotain kiekonkin kanssa sekä parantaa luisteluaan vastustajien perässä pysyäkseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle