TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Blues-lupaus Blomqvist siirtyy Pelicansiin

LIIGA / Uutinen
Pelicans on solminut kaksivuotisen sopimuksen Bluesin 19-vuotiaan laitahyökkääjän Sami Blomqvistin kanssa. Lahtelaisseura kertoi myös tehneensä yksivuotiset jatkosopimukset puolustaja Jani Forsströmin ja hyökkääjä Marko Pöyhösen kanssa.

Pienikokoinen Sami Blomqvist pelasi tällä kaudella Bluesissa 22 ottelua, joissa hän teki kolme maalia ja syötti yhden. Espoolaiskasvatti edusti kauden aikana myös Kiekko-Vantaata ja nuorisomaajoukkuetta.

– Pelicansin puolelta oli jo aiemminkin kiinnostusta. Pelicans on mulle hyvä vaihtoehto ja innolla odotan uuden kauden alkua. Olen myös hakemassa inttiin Urheilukouluun, joten Lahti on senkin puoleen hyvä valinta, Blomqvist kertoo Pelicansin tiedotteessa.

Pelicansin pelaajakoordinaattori Pasi Nurminen näkee Blomqvistissa ainekset maalipyssyksi.

– Sami on ilman muuta lahjakkuus nimenomaan maalintekijänä ja tällaiselle kaverille on tarjottava mahdollisuus pelata sellaisessa roolissa, jossa hän pystyy potentiaaliaan hyödyntämään. Kun nuori mies tekee kovasti töitä ja sitoutuu yhteisiin tavoitteisiin, niin hyvä tulee, Nurminen uskoo.

Blomqvistin kaksivuotisessa sopimuksessa on myös optio kolmannesta vuodesta.

Kiekko-Reippaan kasvatti Jani Forsström, 24, oli päättyneellä kaudella Pelicans-puolustuksen parhaimmistoa. Hän teki 23 (4+19) tehopistettä ja oli lahtelaisten kärkipäätä myös tehotilastossa, joka oli kuusi maalia paremmalla puolella.

– "Foku" on taistelun ruumiillistuma. Jos hän tekee virheen, niin yleensä hän myös itse paikkaa sen. Hyvä pakki ja tekee siinä sivussa tulostakin ihan huomaamatta, Nurminen arvioi.

Laitahyökkääjä Marko Pöyhönen, 22, teki tällä kaudella yhden maalin ja yhteensä yksitoista tehopistettä. Hän on pelannut viimeiset kolme kautta Pelicansin liigamiehistössä.

– Pöyhönen on joukkueessamme perusvarma palanen. Hän on esimerkillinen harjoittelija, kova tekemään töitä ja hoitaa myös siviilipuolen asiat esimerkillisesti. Tehtävät tulevat jatkossakin olemaan puolustusvoittoisia, mutta yhtään en laita pahakseni, vaikka maalejakin syntyisi tasaiseen tahtiin, Nurminen sanoo.

Pelicansilla on nyt yhteensä 16 pelaajasopimusta ensi kaudeksi: yksi maalivahti, neljä puolustajaa ja yksitoista hyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle