Blues jatkaa nuorekkaana myös tulevalla kaudella

LIIGA / Uutinen
Espoo Blues julkisti tulevan kauden joukkueensa rungon kevätristeilyllään. Bluesiin saapuvat uusina miehinä puolustajat Petri Kokko ja Joonas Rönnberg sekä hyökkääjät Petri Lammassaari, Juuso Puustinen ja Sami Ryhänen. Lisäksi Jari Tolsa tekee paluun Blues-paitaan. Päättyneen kauden hopeajoukkueesta jatkaa yli 20 pelaajaa.
lisää

Holtari: "Maalintekotaitoa ja santapaperia”
[lue lisää]

Bluesin tulevan kauden runko rakentuu pitkälti kevään hopeajoukkueen pelaajien varaan. Blues jatkoi joukkueen henkisen isähahmon Erkki Rajamäen pestiä ja lisäksi nuoret pelaajat saivat joukolla jatkosopimuksia. Pelaajasopimuksia tehdessään Bluesin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari on jatkanut tutulla tiellä.

– Tarkoituksena on ollut kunnioittaa sitä työteliäisyyttä ja draivia, jota meidän joukkueessa on. Perusarvot pysyvät ja identiteetti tulee olemaan nuorekas ja energinen, Holtari kertoo.

Uusista pelaajista Petri Kokon sopimus on kolmevuotinen. Joonas Rönnbergin, Petri Lammassaaren, Jari Tolsan ja Juuso Puustisen sopimukset kestävät puolestaan kevääseen 2010 asti. Sami Ryhänen kiekkoilee Bluesissa yhden kauden mittaisella sopimuksella.

– Uudet pelaajat tuovat meille maalintekotaitoa sekä terävyyttä maalinedustoille, Holtari arvioi.

Holtari kertoo tarkemmin näkemyksiään Bluesin uusista pelaajista oheisessa Jatkoajan haastattelussa.

Uusien pelaajasopimusten lisäksi Blues on tehnyt myös tukun jatkosopimuksia. Jatkosopimuksia on nipussa neljätoista. Tärkein yksittäinen nimi on joukkueen johtohahmo Erkki Rajamäki, joka jatkaa seurassa myös tulevan kauden. Lisäksi konkariosastosta jatkosopimuksen teki puolustaja Santeri Heiskanen.

Kaksivuotiset jatkosopimukset Bluesin kanssa solmivat maalivahti Mikko Koskinen, puolustaja Ville Lajunen sekä hyökkääjät Camilo Miettinen, Roope Ranta, Jere Sallinen ja Tomi Sallinen.

Yksivuotiset jatkosopimukset Blues sorvasi maalivahti Mika Korhoselle, puolustajista Santeri Heiskaselle ja hyökkääjistä Erkki Rajamäelle, Patrik Lostedtille, Jani Lajuselle sekä Toni Kähköselle. Blues julkisti myös jo pidemmän aikaa valmiina olleen Matti Uusivirran jatkosopimuksen. Samalla Blues ilmoitti, että maalivahti Antti Härmä jatkaa vuokralla KooKoossa myös tulevan kauden.

Bluesissa saattavat jatkaa myös Ben Eaves, Ryan Keller ja Oskar Osala. Kaikki kolme tähyävät Pohjois-Amerikkaan, mutta jatko myös Bluesin riveissä on mahdollinen.

– Kaikilla kolmella on mahdollisuuksia NHL-sopimuksen tekemiseen. Osala näistä lienee todennäköisin lähtijä. Kaikki herrat ovat kertoneet pelaavansa ensi kaudella Bluesissa tai sitten NHL-sopimuksella Pohjois-Amerikassa, Holtari kertoo.

Bluesilla on nyt sopimus tulevasta kaudesta neljän maalivahdin, kymmenen puolustajan ja 17 hyökkääjän kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle