Blake Sloan palasi Dallasiin - Detroitin kautta

NHL / Uutinen
Dallas Stars sai entisen hyökkääjänsä Blake Sloanin takaisin riveihinsä keskiviikkona NHL:n waivereistä. Sloanin paluu entiseen seuraansa tapahtui erikoisten käänteitten jälkeen.

Return of the Sloaner

Dallas Stars nappasi entisen Stars-pelaaja Blake Sloanin NHL-waiverlistalta keskiviikkona Detroit Red Wingsistä.

Sloan pelaa Starsin paidassa torstaina Los Angelesissa.

Dallasin maalivahti Marty Turco pelasi Sloanin joukkuekaverina Michiganin yliopistossa.

- Hän tekee kovasti työtä ja häneen voidaan aina luottaa, sanoi Turco entisestä koulukaveristaan keskiviikkona Dallas Starsin websivulla.

- Mielestäni Blake pelaa samalla tavalla kovaa yrittäen kuin Brenden Morrow ja Jere Lehtinen. Hän pelaa kovaa koko ajan. Uskon hänen sopivan hyvin meille ja olemme totisesti iloisia siitä, että saimme hänet takaisin.

Blake Sloan palaa Dallasiin tuttujen joukkuekavereitten luo ja tutun valmentajan valmennukseen. Sloan aloitti ammattilaisuransa Houstonissa nykyisen Dallas-valmentaja Dave Tippettin alaisuudessa.

Silloinen Starsin GM Bob Gainey tarjosi Sloanille tämän ensimmäisen NHL-sopimuksen nähtyään tämän pelaavan IHL:ssä Starsin farmijoukkue Kalamazoota vastaan.

Blake Sloan oli aikaisemmin Dallasissa katsojien suosikki yritteliään pelityylinsä vuoksi. Pienestä koostaan huolimatta Sloan pelaa kovaa fyysistä peliä.

- Hän on todella sisukas pelaaja, sanoi valmentaja Tippett keskiviikkona.

- Hän pelaa taklaustilanteet aina loppuun, hän on erittäin nopea luistelija, hän osaa luistella ja hän pelaa jääkiekkoa täysin pelottomasti.

- Hän tuo energiaa ja jännitystä peliin, sanoi Starsin pakki Richard Matvichuk Sloanista.

- Hän on kaveri, jolle kova yritys on ylpeyden asia ja hän pelaa fyysisesti kun siihen tulee tilaisuus. Hän antaa aina kaikkensa joukkueen eteen.

The hockey gods have strange ways about them..

Ennen Dallas Starsiin palaamistaan Blake Sloan vietti muutaman todella mielenkiintoisen päivän ammattilaiskiekkoilijana.

Sloan pelasi kauden 2002-03 loppuun Calgary Flamesin paidassa, mutta ei onnistunut vakuuttamaan suurikokoista joukkuetta rakentanutta GM/päävalmentaja Darryl Sutteria tarpeeksi saadakseen edes mahdollisuutta ansaita uutta sopimusta harjoitusleirin kautta.

Sloan kävi pelaamassa USA:n joukkueessa Deutschland Cupissa aikaisemmin tällä kaudella ja yritti saada pelisopimusta Euroopasta tai Venäjältä. Mahdollisuutta pelata AHL:ssä oli tarjottu jo kauden alussa - lopulta Sloan allekirjoitti AHL-sopimuksen Grand Rapids Griffinsin kanssa marraskuun 18. päivä.

AHL:ssä Sloan teki seitsemässä ottelussa kuusi pistettä, (4+2) ollen plus kuusi plusmiinustilastossa tehden kahdessa Griffinsin viimeisessä ottelussa voittomaalit.

Vahvat esitykset AHL:ssä ja paha loukkaantumissuma Detroitissa herättivät Red Wingsin huomion. Maanantaina Sloan teki NHL-sopimuksen Detroitin kanssa.

- Tällä kaudella kärsimiemme loukkaantumisten ja Blaken vahvojen Grand Rapidsissä antamien esitysten perusteella päätimme, että hän on vahva lisä Red Wingsille, sanoi Detroit Red Wingsin GM Ken Holland Wingsin websivulla.

- Hänellä on yli 250:n ottelun kokemus NHL:stä ja hän pystyy antamaan joukkueellemme tarvittavaa syvyyttä jotta pystymme pelaamaan vahvasti koko 82:n ottelun pelisarjan läpi.

Tiistai-iltana Sloan ajoi Detroitiin ja keskiviikkoaamuna oli jo mukana valmistautumassa illan otteluun Anaheimia vastaan Joe Louis Arenalla. Samana päivänä Wings asetti Curtis Josephin NHL:n waiver listalle ja illalla tultaisiin pelaamaan Sergei Fedorovin historiallinen paluu "Joe":lle vierailijan paidassa.

Blake Sloan kävi uusien valmentajiensa palavereissa, teki muutaman haastattelun Wingsin uutena pelaajana, sai huoltajilta uudet Detroitin punaiset pelihousut jne. ja osallistui uuden joukkueensa kanssa aamuharjoituksiin.

Harjoitusten jälkeen GM Ken Holland kutsui Sloanin toimistoonsa ja ilmoitti Dallasin ottaneen hänet NHL waivereistä. Illan ottelun sijaan Sloan sai pakata tavaransa uudelleen ja aloitti matkan kohti Los Angelesia, jossa hän torstaina pelaa Dallas Starsin tutussa paidassa LA Kingsiä vastaan..

Dallas Stars tavallaan rikkoi kirjoittamattoman NHL-säännön siitä, ettei tällaisissa tapauksissa pelaajaan kosketa.
Starsilla lienee suunnitelmia Sloanin varalle.

Toisaalta Blake Sloan on valmentaja Dave Tippetille paljosta velkaa - "Tip" oli valmentaja joka "löysi" Sloanin farmipuolustajana aikoinaan ja lähetti hänet NHL-uralle.

Blake Sloan pähkinänkuoressa

Chicagosta kotoisin oleva Blake Sloan pelasi yliopistokiekkoa Michiganin yliopistossa legendaarisen yliopistovalmentaja Red Berensonin alaisuudessa neljä kautta 1993-1997. Hän edusti kotimaataan Yhdysvaltoja alle 20-vuotiaitten MM-kisoissa 1994.

Berensonin johdolla Michigan voitti Yhdysvaltojen yliopistomestaruuden 1996. Michigan pelasi NCAA:n neljän parhaan kansallisessa "Frozen Four"-lopputurnauksessa kolme kertaa Sloanin nelivuotisen yliopistouran aikana.

1997 Blake Sloan palkittiin "Hockey Humanitarian Award"-nimisellä palkinnoilla, joka vuosittain annetaan tunnustukseksi työstä kaukalon ulkopuolella amerikkalaisessa yliopistokiekossa tunnuksella "college hockey´s finest citizen". Sloan mm. perusti opiskelijaohjelman, jonka tuloksena yhä edelleen michiganilaiset yliopistourheilijat vierailevat kouluissa puhumassa koululaisille.

Puolustajan paikkaa yliopistossa pelannut Sloan ei pienikokoisena pelaajana koskaan saanut varausta NHL-seuralta. Hän aloitti ammattilaisuransa IHL:n Houston Aerosissa 1997 tehtyään sopimuksen vapaana agenttina.

Houstonissa valmentaja Dave Tippett ehdotti Sloanille siirtoa laitahyökkääjäksi. Tippett uskoi Sloanilla olevan pitkä tulevaisuus ammattilaisjääkiekossa hyökkääjänä.

Keväällä 1999 Dallas Starsin silloinen GM Bob Gainey kävi katsomassa Dallasin farmijoukkueen Kalamazoon ottelua Houstonia vastaan ja kiinnitti huomionsa vastustajan puolella pelanneeseen Sloaniin. Gainey otti yhteyttä Houstonin joukkueenjohtoon seuraavana päivänä ja tarjosi Blake Sloanille NHL-sopimuksen. Sloan pelasi kauden 1999 lopun hyökkääjänä Starsin paidassa voittaen Stanley Cupin.

Vuonna 2001 Columbus Blue Jackets nappasi Sloanin waivereistä, 2002 siirtotakarajalla Calgary Flames treidasi Jamie Allisonin Columbukseen ja Sloan siirtyi Calgaryyn.

NHL-jääkiekkoilijana Blake Sloan on ns. "plumber but a damn good one". Hän ei tee paljoa pisteitä hyökkäyspäässä, mutta hän pelaa erittäin kovaa fyysistä peliä haastaen itseään puolet suuremmat pelaajat kaksinkamppailuissa ja nopean luistelunsa vuoksi pystyy pelaamaan taklattavat tilanteet loppuun. NHL-pelaajat, joitten mielestä on mukavaa pelata Blake Sloania vastaan voidaan laskea yhden käden sormilla.

Luistelunopeutensa vuoksi Sloan on kaikissa NHL-seuroissaan toiminut myös alivoimapelaajana. Luisteluaan Sloan on harjoittanut mm. osallistumalla Jursin luistelukouluun Turussa.

Blake Sloan on NHL-urallaan pelannut 262 ottelua ja tehnyt niissä 11 maalia, 32 syöttöä, 43 pistettä sekä istunut 155 minuuttia jäähyllä.

Poikavuosinaan baseball-pelaajan urasta haaveillut Sloan voitti judossa Yhdysvaltojen mestaruuden ja edusti USA:ta judon MM-kisoissa Budapestissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle