Blackhawks teki jatkosopimuksia

NHL / Uutinen
Yksi NHL:n perinteikkäimmistä seuroista jatkoi sopimusten tekemistä ja sai jatkosopimukset valmiiksi hyökkääjien Casey Hankinsonin ja Steve Dubinskyn sekä puolustaja Nolan Baumgartnerin kanssa. Kaikki kolme ovat suurelle yleisölle melko tuntemattomia nimiä, mutta joukkueelleen arvokkaita työntekijöitä.

Kolmikosta tunnetuin on varmasti Steve Dubinsky 31, joka palasi viime kaudeksi takaisin seuraan joka hänet alunperin varasi. Dubinsky siirtyi Blackhawksiin Calgarysta UFA-pelaajan statuksella. Mies pelasi ylhäällä 60 ottelua tehden tehot 6+4 ja keräten 33 minuuttia rangaistuksia. Chicagon lisäksi Dubinsky esiintyi viime kaudella farmiseura Norfolk Admiralsissa yhteensä 14 pelin verran. Dubinskya pidetään NHL-piireissä hyvänä kahden suunnan sentterinä joka pystyy tekemään myös jonkin verran pisteitä. Ensi kaudeksi miehelle on luvassa mahdollisesti kolmos-sentterin rooli, se riippuu paljon siitä miten seuran nuoret varaukset kehittyvät ja saavat luottamusta myös ylhäällä.

Casey Hankinson on 25 vuotias laitahyökkääjä joka nousi viime kaudella Blackhawksin pelaavaan kokoonpanoon aivan loppukaudesta. Hän pelasi 11 peliä NHL:ssä keräten yhden syöttöpisteen, mutta esiintyen muuten yllättävänkin hyvin checking-linen laidalla. Hankinson pelasi suurimman osan kaudesta kuitenkin Norfolkissa jossa pelejä kertyi 69 ja niissä yhteensä 51 tehopistettä. Alunperin tämä laitahyökkääjä on Minnesota North Starsin varauksia. Mikäli esitykset jatkuvat positiivisina voi olla että mies nähdään ensi kaudella Chicagon kokoonpanossa useammankin kerran.

Kolmas jatkosopimuksen tehnyt pelaaja on puolustaja Nolan Baumgartner. Mies pelasi NHL:ssä kahdeksan ottelua joissa tehomerkintöjä ei kertynyt ollenkaan. Farmiseura Norfolkissa pelejä kertyi kuitenkin 63 joissa tehopisteitäkin syntyi mukavat 33. Puolustajalle noin 0,5 pisteen keskiarvo per peli on suhteellisen hyvä, vaikka sarjataso ei NHL olekaan. Voi olla että myös ensi kausi menee tältä alunperin Washingtonin varaamalta pelaajalta suurimmaksi osaksi alhaalla koska Hawksin puolustus on pysynyt koossa suhteellisen hyvin. Mahdollisten loukkaantumisten tapahtuessa voi myös Baumgartner kuitenkin päästä kokeilemaan pelaamista ylhäällä. Mies oli aikanaan melko lupaavakin pelaaja, mutta kehitys jäi junnaamaan paikoilleen eikä pelipaikkaa Capitalsista löytynyt. Piristävänä asiana uralle tuli varmasti siirto Chicagoon josta toiseen suuntaan lähti nykyään Floridan organisaatiossa kiekkoileva fyysinen puolustaja Remi Royer.

» Lähetä palautetta toimitukselle