Blackhawks-organisaatioon lisää suomalaisväriä − Kevin Lankinen siirtyy Pohjois-Amerikkaan

LIIGA, NHL / Uutinen
Lankinen edusti HIFK:ta kaudesta 2014−15 lähtien.
Kuva © Emil Hansson www.Hanssonsphoto.net
Chicago Blackhawksin organisaatiossa pelaava Joni Tuulola saa seuraa maalivahti Kevin Lankisesta, joka siirtyy Chicagoon kaksivuotisella sopimuksella.

HIFK-maalivahti Kevin Lankinen, 23, on tehnyt kaksivuotisen tulokassopimuksen Chicago Blackhawksin kanssa. Päättyneellä kaudella Lankinen pelasi HIFK:ssa loukkaantumisen vuoksi vain 15 runkosarjaottelua, mutta pudotuspeleissä hän kantoi helsinkiläisten torjuntavastuuta 13 ottelussa.

Lankisesta tulee siirron myötä toinen suomalainen sopimuspelaaja tämän hetken Blackhawks-organisaatiossa. Aiemmin suomalaiskaukalot Pohjois-Amerikan kaukaloihin vaihtoi Joni Tuulola, 22, joka esiintyi kuluneella kahdessa ottelussa AHL-joukkue Rockford IceHogsissa.

Puolustajat Henri Jokiharju ja Roope Laavainen varattiin Blackhawksiin viime kesän varaustilaisuudessa, mutta kumpikaan ei ole vielä solminut NHL-sopimusta.

Blackhawks teki kaksivuotisen tulokassopimuksen myös saksalaishyökkääjä Dominik Kahunin kanssa. Ruotsalaispuolustaja Lucas Carlsson solmi organisaation kanssa puolestaan kolmivuotisen tulokassopimuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle