ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

Blackhawks-omistaja Bill Wirtz on menehtynyt

NHL / Uutinen
Chicago Blackhawksin omistaja ja yksi NHL:n vaikutusvaltaisimmista hahmoista William W. Wirtz on menehtynyt. Wirtz oli kuollessaan 77-vuotias. Hän sairasti syöpää.

Wirtzin perhe Arthur M. Wirtzin johdolla osti Blackhawksin vuonna 1954. Bill Wirtz nousi seuran presidentiksi vain runsaat kymmenen vuotta myöhemmin vuonna 1966. Hän oli toimessaan kaikkiaan 41 vuotta.

style="border-top: solid 6px #BBD2E9; border-left: solid 2px #BBD2E9; border-right: solid 2px #BBD2E9; border-bottom: solid 2px #BBD2E9; padding: 3px;">näkökanta

Bill Wirtz: kiistelty voimamies
href="http://www.jatkoaika.com/nhl.php?sivu=kolumnit&id=6660">[lue lisää]

Blackhawks-toimien lisäksi Wirtz vaikutti 18 vuotta NHL:n omistajien johtokunnan puheenjohtajana. Wirtzin puheenjohtajakaudella NHL ja WHA yhdistyivät 1970-luvun loppupuolella. Wirtzillä oli myös vaikuttamassa NHL:n laajentumiseen.

Lisäksi Wirtz toimi NHL:n toimeenpanevassa komiteassa sekä kahteen otteeseen kansainvälisessä olympiakomiteassa.

Wirtz äänestettiin Hockey Hall of Fameen vuonna 1976 ja United States Hockey Hall of Fameen vuonna 1985. Vuonna 1978 Wirtz sai Yhdysvaltain jääkiekkoilua edistäneelle henkilölle vuosittain jaettavan Lester Patrick Trophyn.

Kiekkomaailman lisäksi Wirtz oli erittäin tiiviisti mukana liike-elämässä. Vuosien saatossa Wirtz hankki satojen miljoonien dollarien omaisuuden panimoteollisuudella sekä pankki- ja pääomakeinottelulla.

Vuonna 1994 Wirtz ja Chicago Bullsin omistaja Jerry Reinsdorf rakennuttivat yhdessä Blackhawksin nykyisen kotiareenan United Centerin täysin yksityisin varoin.

Wirtz oli myös mukana useissa hyväntekeväisyysohjelmissa sekä humanitaarisessa työssä.

William W. Wirtzin menehtymistä jäivät suremaan vaimo Alice, lapset Rocky, Gail, Karey, Peter ja Alyson sekä seitsemän lastenlasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle