Blackhawks kauppasi Saadin isossa kaupassa Ohioon - vastakkaiseen suuntaan matkasi Anisimov ja Dano

NHL / Uutinen
Brandon Saad on nuoresta iästään huolimatta jo kokenut pudotuspelipelaaja.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawks ja Columbus Blue Jackets ovat sopineet kaupan, jossa on osallisena seitsemän pelaajaa.

Tuore Stanley Cup -voittaja Chicago Blackhawks on kaupannut avainhyökkääjänsä Brandon Saadin, puolustaja Michael Paliottan sekä sentteri Alex Broadhurstin Columubus Blue Jacketsiin. Vaihdossa Blackhawksiin matkaavat Artjom Anisimov, Marko Dano, Jeremy Morin, Corey Tropp ja neljännen kierroksen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuuteen.

Kaupan isoin nimi on 22-vuotias laitahyökkääjä Saad, joka iski päättyneellä kaudella 23 maalia ja 52 tehopistettä runkosarjassa sekä kahdeksan maalia ja 11 tehopistettä pudotuspeleissä. Saadille on nuoresta iästä huolimatta kertynyt jo 208 runkosarja- ja 67 pudotuspeliottelua vyölle. Monipuolinen jenkkilaituri on nyt kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja ja hän on rajoitettu vapaa agentti tänä kesänä.

Blue Jacketsiin lisäksi siirtyneet Paliotta ja Broadhurst ovat myös 22-vuotiaita pelaajia. Kaikki kolme ovat Blackhawksin omia varauksia kesältä 2011. Jenkkipakki Paliotta pelasi viime kaudella 41 ottelua Yhdysvaltain yliopistosarjassa ja yhden NHL-ottelun Blackhawksissa, keräten heti syöttöpisteen. Keskushyökkääjänä pelaava kanadalainen Broadhurst pelasi 29 ottelua AHL:ssä viime kaudella.

Vaihdossa Blackhawksiin saapunut Anisimov on 27-vuotias venäläissentteri, joka on urallaan pelannut myös hänet varanneessa Rangersissa. Viime kaudella Anisimov edusti Blue Jacketsia 52 ottelussa ja sai kokoon 27 tehopistettä. Isokokoinen Anisimov päätti kautensa Venäjän paidassa MM-kisoissa hopeiseen mitaliin. Vuosi sitten Anisimov voitti MM-kultaa. Anisimovin reippaan kolmen miljoonan arvoista sopimusta on jäljellä vielä ensi kausi.

Nuori Dano on tulokaskautensa NHL:ssä pelannut slovakkihyökkääjä. Niin sentterinä kuin laiturina pärjäävä taituri tehoili 21 pisteen verran pelaamissaan 35 ensimmäisessä NHL-ottelussaan. Dano on kesän 2013 Blue Jacketsin ensimmäisen kierroksen varaus ja päätti kautensa niin ikään MM-kisoihin. Danon tulokassopimusta on jäljellä kaksi kautta.

Jenkkilaituri Morin on Blackhawksille varsin tuttu kaveri, sillä Morin on joukkueen oma varaus ja siirtyi kesken viime kauden Blue Jacketsiin. Siellä hän pelasi 28 ottelua ja kokosi kuusi tehopistettä. Niin ikään Yhdysvalloista kotoisin oleva Tropp pelasi viime kaudella 61 NHL-ottelua ja teki kahdeksan tehopistettä. Kummankin näistä kahdesta sopimus jatkuu vielä ensi kauden ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle