Blackhawks ei taipunut selkä seinää vasten

Michal Handzus ja Patrick Kane pitivät Blackhawksin elossa.
Ottelun alkuun lentävän lähdön saanut Chicago Blackhawks punnersi voiton Los Angeles Kingsistä toiseen jatkoerään venyneessä trillerissä.

Yhden otteluvoiton päässä läntisen konferenssifinaalin voitosta pelannut Los Angeles Kings joutui taipumaan ottelusarjan viidennessä pelissä Chicago Blackhawksille maalein 5–4. Blackhawks kavensi voitollaan ottelusarjan lukemiin 3–2.

Toiseen jatkoerään venyneessä ottelussa ratkaisijan ja sankarin viitan sai harteilleen Michal Handzus, kun ottelua oli käyty 82 minuuttia. Ottelun ykköstähdeksi valittiin kuitenkin neljään osumaan syöttöpisteen saalistanut Patrick Kane.

Blackhawks sai otteluun murskaavan alun. Heti pelin ensimmäisen minuutin aikana Kingsin Drew Doughty ansaitsi rangaistuksen kampitettuaan Jonathan Toewsia. Jäähy kostautui, kun Brent Seabrook pommitti siniviivalta Blackhawksin 1–0-johtoon.

Jatkoa seurasi reilun kahden minuutin kuluttua. Patrick Kanen taidonnäytteiden jälkeisestä yrityksestä kimmonnut kiekko päätyi Johnny Oduyalle, jonka rannelaukaus ohitti Jonathan Quickin.

Masentavasta alusta huolimatta Kings sai pelinsä kasaan ja pääsi kaventamaan avauserän puolivälissä Jarret Stollin osumalla tilanteeksi 2–1.

Punapaidat rynnistivät kuitenkin jälleen kahden maalin johtoon jo minuutin kuluttua Stollin kavennuksesta, kun Brandon Saad näpäytti lukemiksi 3–1 Andrew Shawin laukauksesta tulleesta paluukiekosta.

3–2-lukemiin tilanteen kavensi Marian Gaborik Anze Kopitarin poikittaissyötöstä Jonathan Toewsin yrityksestä syntyneessä vastahyökkäyksessä.

Toisen erän Kings vei täysin nimiinsä. Erän puolenvälin jälkeen myös edellisessä osumassa mukana ollut Kings-kapteeni Dustin Brown tasoitti lukemiksi 3–3 ja kahden minuutin kuluttua Tanner Pearson vei Kingsin 4–3-johtoon.

Blackhawks kuitenkin tasoitti tilanteeksi 4–4 kolmannen erän ensiminuuteilla Ben Smithin osumalla.

Näissä lukemissa ottelua jatkettiin seuraavat 40 minuuttia, eli toiseen jatkoerään saakka. Handzušin laukaus päätti ottelun lukemiin 5–4 Blackhawksille, kun toista jatkoerää oli käyty 2:04.

Läntisen konferenssin finaalisarjaa ratkotaan seuraavan kerran lauantain vastaisena yönä suomen aikaa Los Angelesissa.

CHICAGO – LOS ANGELES 5–4 ja. (Los Angeles johtaa ottelusarjaa 3–2)