Bergeron, Couturier ja Kopitar ovat Selke Trophy -finalistit

NHL / Uutinen
Flyers-hyökkääjä Couturier on ensimmäistä kertaa urallaan finalistina henkilökohtaisen palkinnon saajaksi.
Kuva © Getty Images

NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnosta, Selke Trophysta taistelevat Boston Bruinsin Patrice Bergeron, Philadelphia Flyersin Sean Couturier ja Los Angeles Kingsin Anze Kopitar.

Bergeron on Selke-finalisti jo seitsemättä perättäistä kertaa. Palkinnon 32-vuotias kanadalaissentteri on voittanut jo neljästi. Viidennellä voitollaan Bergeron ohittaisi Bob Gaineyn Selke Trophyn useimmin voittaneena pelaajana. Runkosarjassa Bergeron oli laukaisuhallintatilastossa NHL:n paras hyökkääjä.

25-vuotias Couturier on ensimmäistä kertaa urallaan Selke-finalisti. Uransa ylivoimaisesti tehokkaimman kautensa pelannut isokokoinen sentteri keräsi NHL-hyökkääjistä toiseksi eniten peliaikaa. Couturier myös pelasi Flyers-hyökkääjistä selvästi eniten alivoimaa.

Kopitar on Selke-finalistina neljättä kertaa viiden kauden aikana. 30-vuotias slovenialaishyökkääjä voitti palkinnon vuonna 2016, tuli toiseksi vuonna 2014 ja kolmanneksi vuonna 2015. Kopitar pelasi runkosarjassa NHL-hyökkääjistä eniten ja myös Kings-hyökkääjistä eniten alivoimaa.

Juttua muokattu 19.4.2018 klo 14.38: Poistettu uutiskommentista virheelliset viittaukset pudotuspelimenestykseen.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Bergeron on selvä ennakkosuosikki sekä henkilökohtaisen suorituksensa että Bruinsin runkosarjamenestyksen vuoksi. Myös Florida Panthersin Aleksander Barkovia hehkutettiin pitkin kautta kokonaisvaltaisesta pelaamisesta ja erityisesti kiekonriistoista ja suunnanmuutospelistä.

Barkovin ansiot eivät kuitenkaan lopulta riittäneet Selke-finalistiksi asti. Vaikka palkinnot ovat henkilökohtaisia, myös joukkueen menestyksellä on merkitystä. Sitä voikin spekuloida, olisiko Barkov hyväksytty mukaan, jos Panthers olisi selviytynyt pudotuspeleihin asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle