Bergeron Ässien ykkössentteriksi, Langkow jatkaa

LIIGA / Uutinen
Viime vuosien ajan Sveitsissä kiekkoillut Martin Bergeron palaa ensi kaudeksi Suomeen. Kanadalainen keskushyökkääjä on solminut yksivuotisen sopimuksen Porin Ässien kanssa. Ässien maalia vartioi kahdella seuraavalla kaudella Scott Langkow.

Bergeronin ja Langkow'n lisäksi Ässät on solminut
sopimukset laitahyökkääjää Teemu Virkkusen (sopimuksen pituus 2 vuotta) ja viime kaudellakin patapaidassa luutineen Antti Bomanin (1 vuosi) kanssa. Virkkunen on Oulun Kärppien kasvatti ja Bergeronin tapaan
tuttu mies Juhani Tammiselle. Ensimmäisellä liigakaudellaan
(2000-2001) nopeahko laitahyökkääjä keräsi kokoon mainiot 19 tehopistettä, mutta sen jälkeen Virkkusen kehitys on
ottanut reilusti takapakkia. Bluesin ja SaiPa:n riveissä
kuluneen viime kauden saldoksi jäi kolme maalia ja 12
jäähyminuuttia.

Bergeron vietti Suomessa vuodet 1998-2000, jolloin hän
pelasi Kärppien ykkösdivisioonajoukkueessa komealla
kahden pisteen ottelutahdilla. SM-liigaan Bergeron ei
Kärppien mukana kuitenkaan noussut, vaan siirtyi Sveitsin
kakkossarjaan. 35-vuotias Bergeron oli viime kaudella
Baselin paras pistemies ja on hallinnut Sveitsin B-liigan pörssejä.

Aloite siirtoon tuli Bergeronilta itseltään, joka tarjosi palveluksiaan Ässien toimitusjohtaja Juhani Tammiselle. Ässät ei pystynyt kilpailemaan Sveitsin tilipussien kanssa, mutta Bergeron oli Tammisen mukaan valmis laskemaan palkkaansa.

- Tahdon uusia haasteita uralleni. Pidän SM-liigaa Euroopan kovatasoisimpana sarjana ja haluan todistaa, että pystyn yhä pärjäämään täällä, motivaatiotaan vakuutellut Bergeron kommentoi.

Ässät hakee Bergeronista apua erityisesti maalintekoon ja ylivoimapelin pyörittämiseen. Tammisen mukaan Ässillä on nyt kasassa kaksi viidestä ykköskentän pelaajasta: Bergeron ja Pasi Peltonen.

- Kun lähdimme hakemaan ykkössentteriä, pidin kokemusta yhtenä tärkeimmistä kriteereistä. Nuoren joukkueemme vastuunkantajaksi ei olisi sopinut mikään 18-vuotias miehenalku, Ässä-valmentaja Mika Toivola korosti.

Pasi Peltosen rinnalle kaavailtu puolustaja Steve Shirreffs ilmoittaa 10. toukokuuta mennessä, haluaako hän palata Eurooppaan. Mikäli vastaus on myönteinen, on jenkki varmasti Ässien mies.

» Lähetä palautetta toimitukselle