TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Berg ja Hurme TPS:n haaviin

LIIGA / Uutinen
TPS hakee profiilinnostoa nimekkäillä paluumuuttajilla ja nuorilla tulokkailla. Aki Berg ja Jani Hurme palaavat molemmat maailmankiertueiltaan lähtöseuraansa. Lisäksi turkulaisseuraa edustavat tulevalla kaudella puolustajat Jesse Saarinen, Teemu Kesä ja Vladimir Sicak sekä hyökkääjät Ivan Huml, Tuomas Suominen, Joni Yli-Torkko ja Teemu Ramstedt.
haastatteluja

Aki Bergin mietteitä
[lue lisää]Jesse Saarinen toteutti unelmansa
[lue lisää]

TPS:n tulevan kauden joukkueen esittelytilaisuuden odotetuinta antia olivat kovan luokan paluumuutto-uutiset. Kevään kohusiirtoihin kuuluva Aki Bergin sopimus tuo TPS-kasvatin takaisin Turkuun seuraavan kolmen kauden ajaksi. Kaudella 2005-06 raamikas puolustaja pelasi Toronto Maple Leafsin riveissä 75 ottelua tehoin 0+8.

Palloseuran takalinjoilla Bergille on luvassa rutkasti vastuuta. Vastineeksi hän tuo mukanaan runsaan 600 ottelun verran NHL-kokemusta. Ikää kokeneella luutijalla on vasta 28 vuotta, mutta vuosikymmen sitten huippulupauksena Atlantin taakse lähtenyt Berg on ehtinyt pelaamaan NHL:ssä jo yhdeksän kautta Toronton ja Los Angeles Kingsin riveissä.

Taalaliigan ohella Berg pelasi sopimuserimielisyyksien vuoksi TPS:ssä kauden 1998-99. Työsulkukauden 2004-05 hän kiekkoili Elitserienin Timrå IK:ssa. Auran rannoille Berg palaa, NHL:n näkökulmasta hieman ennenaikaisesti, perheen yhteisestä halusta. Ennen Turkuun asettumistaan hän liittyy vielä maajoukkueen matkaan torstaina.

TPS:n maalin suulle puolestaan on palaamassa Jani Hurme 2+1-mallisella sopimuksella. Pitkän toipumisloman jälkeen oivaan torjuntavireeseen AHL:ssä yltyneen Hurmeen, 31, sopimuksessa on kuitenkin NHL-pykälä, jonka hän voi käyttää syksyyn mennessä.

Värikkäällä Pohjois-Amerikan kiertueellaan Hurme on ennättänyt pelata neljällä eri kaudella yhteensä 76 NHL-ottelua Ottawa Senatorsin ja Florida Panthersin paidassa. NHL-paikan vakiinnuttua Hurme joutui kuitenkin sairaalabakteerin aiheuttaman vakavan sairauden vuoksi olemaan kokonaan syrjässä kaudet 2003-04 ja 2004-05.

Kuluvalla kaudella hän siirtyi Anaheimin NHL-organisaatioon ja on esiintynyt vahvasti AHL:n Portland Piratesin maalivahtina. TPS:n liigajoukkueessa Hurme on esiintynyt aiemmin vuosina 1993-1997.

- Kyllä sekä Hurme että Berg ovat sellaisia pelaajia, ettei heidänlaisiaan pelaajia usein tällä tavalla vastaan tule. Kumpaankin olen erittäin tyytyväinen ja hienoa, että Seppo (Sutela) sai heidät hoidettua tänne, totesi päävalmentaja Hannu Jortikka.

Monenlaisia kotiinpalaajia

SM-liigan hopeajoukkueesta Porin Ässistä kotikonnuilleen palaa puolustaja Jesse Saarinen. Aiemmin 1-divisioonaa ja Mestistä muun muassa TuTon ja K-67:n riveissä pelannut Saarinen on turkulaisille tuttu myös rullakiekkokaukaloista. Ensimmäisellä täydellä SM-liigakaudellaan 29-vuotias puolustaja vakiinnutti paikkansa Ässien takalinjoilla ja keräsi runkosarjan 56 ottelussa pisteet 3+9. Saarisen sopimus on mallia 1+1 vuotta.

NHL-joukkue New Jersey Devilsin organisaatiosta Turkuun tulee isokokoinen puolustaja Teemu Kesä. Ilveksestä Vaasan kautta Raumalle ajautunut Kesä on New Jerseyn neljännellä kierroksella vuonna 1999 varaama kovaotteinen pakki, jonka kehittymistä ovat jarruttaneet lukuisat loukkaantumiset. Ilveksessä ja Lukossa Kesä ehti pelata SM-liigaa 125 ottelun verran, joissa hän keräsi tehopisteet 5+2 ja istui jäähyllä 126 minuuttia.

Pohjois-Amerikassa Kesälle ei ole kertynyt yhtään NHL-peliä, vaan mies on edustanut AHL-seura Albany River Ratsia kahden kauden ajan. Näiden kausien ajan Kesä on pelannut Albanyssa yhteensä 79 ottelua tehoin 3+9 ja keräten tasan sata jäähy minuuttia.

Puolet TPS:n ulkomaalaiskiintiöstä täyttää viime kaudelta tuttu tsekkikaksikko. Puolustaja Vladimir Sicakin kohdalla päästiin yksimielisyyteen sopimuksen optiovuoden käyttämisestä ja hyökkääjä Ivan Humlin kanssa solmittiin uusi vuoden mittainen sopimus. Molemmat ulkomaalaiset saapuivat tammikuussa vahvistamaan Palloseuraa.

Huml, 24, siirtyi HC Kladnosta ja teki runkosarjan 15 ottelussa pisteet 3+6. Sicak, 25, taas saapui Elitserienin MoDosta ja teki 20 ottelussa neljä maalia ja antoi neljä maalisyöttöä.

Vuoden mittaisen jatkosopimuksen solmi myös niin ikään siirtorajan kynnyksellä Rauman Lukosta Turkuun siirtynyt laitahyökkääjä Joni Yli-Torkko. TPS ilmoitti samalla solmineensa jatkosopimusen puolustaja Henri Palmrothin kanssa. Omista junioreista sopimukseen on päästy Tommi Laineen ja Henrik Maunulan kanssa.

Nuorta voimaa joukkueen hyökkäyskalustoon haetaan myös Mestiksestä. FPS:n riveissä hienon tulokaskauden pelannut laitahyökkääjä Tuomas Suominen liittyy liigajoukkueen harjoitusrinkiin. 22-vuotias TPS-kasvatti teki Mestiksessä 40 ottelussa komeat tehot 17+19.

Toinen uusi nuori kaappaus on 2+1-vuotisella sopimuksella Helsingin IFK:sta siirtyvä 18-vuotias hyökkääjä Teemu Ramstedt, joka voitti kuluneella kaudella koko A-juniorien SM-liigan pistepörssin. Ramstedt tehtaili 38 pelissä 49 tehopistettä. HIFK:lta ei tullut tarjousta nuorelle hyökkääjälle, joten hän päätti siirtyä Turkuun.

TPS:n toimitusjohtajan Seppo Sutelan mukaan joukkueeseen etsitään vielä yhtä puolustajaa, laitahyökkääjää ja keskushyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle