Barkov loisti kotiavauksessa, Lehtonen loukkaantui

NHL / Uutinen
Aleksander Barkov oli vireessä Panthersin juhlaottelussa.
Kuva © Getty Images
Florida Panthers juhlisti 20-vuotista taivaltaan ottamalla kotiavauksessaan voiton Pittsburgh Penguinsista maalein 6-3. Juhlissa oli näyttävästi mukana myös Aleksander Barkov.

Tampa Bay Lightningilta eilen 7-2-selkäsaunan ottanut Florida Panthers näytti kyntensä kotiavauksessaan. Panthers juhlisti 20-vuotista taivaltaan ottamalla Pittsburgh Penguinsistä näyttävän voiton kotonaan lukemin 6-3. Yksi ottelun kirkkaimmista tähdistä oli Aleksander Barkov, joka saalisti tehosaldon 1+2. Suomalaisnuorukaisen lisäksi vireessä olivat myös ketjukaverit Tomas Fleischmann tehoilla 1+3 ja Brad Boyes tehoilla 2+1.

Barkovin maali syntyi ylivoimalla hieman onnekkaasti, sillä miehen syöttö muutti suuntaa puolustaja Paul Martinin luistimesta ja ohitti ensimmäistä NHL-otteluaan Penguins-maalilla torjuneen Jeff Zatkoffin. Voitto oli Panthersin neljäs peräkkäinen kotiavausvoitto. Penguinsille tappio oli puolestaan kauden ensimmäinen eikä se myöskään ollut viiteen vuoteen hävinnyt Panthersille.

Thomas Greiss torjui maalillaan 36 kertaa, kun Phoenix Coyotes kävi Philadelphiassa viemässä voiton Flyersilta maalein 2-1. Greissin iltaan mahtui myös onnistunut rankkaritorjunta. Rangaistuslaukaus syntyi tilanteessa, jossa alivoimalla pelanneen Flyersin hyökkääjä Adam Hall pääsi karkuun, eikä Lauri Korpikoskella ollut muuta mahdollisuutta kuin koukkia mies kumoon. Hallille rangaistuslaukausyritys oli kaikkiaan kolmas. Yhtään onnistumista miehen tilillä ei vielä ole.

Flyersille ilta oli muutenkin epäonninen, sillä ottelun aikana sairaslistalle liittyi kaksi nimeä. Scott Hartnell poistui pelistä ensimmäisessä erässä ja Vincent Lecavalier toisen erän jälkeen. Coytesin maaleista vastasivat Robert Klinkhammer onnekkaalla kimmokkeella ja Oliver Ekman-Larsson ylivoimalla.

Rankkareita lauottiin tavallaan myös Carolinassa, missä Hurricanesin vieraaksi saapunut Los Angeles Kings lopulta vei kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. Varsinaisen peliajan jälkeen tilanne oli 1-1. Maalit puristettiin kasaan päätöserässä. Sitä ennen Hurricanesin Cam Ward ja Kingsin Jonathan Quick olivat pitäneet pesänsä koskemattomina. Kings meni 1-0-johtoon, kun Dwight King karkasi alivoimalla maalintekoon. Johto piti kuitenkin vain 40 sekuntia. Hurricanes hyödynsi ylivoimansa. Kotijoukkueen maalista vastasi Jeff Skinner.

Jo neljä maalia tällä kaudella iskenyt Kings-hyökkääjä Jeff Carter oli voittomaalikilpailun ainoa onnistuja.

Starsin voitolla kova hinta

Fleischmannin tavoin neljän pisteen iltaa vietti Bostonista Dallasiin kesällä kaupattu Tyler Seguin, kun Dallas Stars haki 4-1-voiton Winnipegistä. Seguin iski kaksi maalia, jotka olivat hänen kautensa ensimmäiset. Maalien lisäksi Seguin nappasi myös kaksi syöttöpistettä. Starsin maalivahti Kari Lehtonen joutui jättämään leikin kesken toisen erän puolivälin jälkeen loukkaantumisen takia. Vamman vakavuutta ei vielä tiedetä. Lehtonen ehti torjua ottelussa 21 laukausta eikä yksikään kiekko livahtanut miehen selän taakse. Lehtosen korvaajaksi Starsin maalille luisteli Dan Ellis, joka joutui antautumaan kerran.

Nuorten esiinmarssia edustava, 19 vuotta lauantaina täyttävä Sean Monahan iski voittomaalin, kun Calgary Flames peittosi New Jersey Devilsin lukemin 3-2. Flamesin puolustajat Dennis Wideman ja Mark Giordano tehtailivat kumpikin tehot 1+1. Ottamalla jälleen pisteitä Flames teki seuransa historiaa. Se on nyt avannut kautensa pelaamalla viisi ottelua ja saavuttamalla jokaisesta niistä vähintään yhden pisteen. New Jersey Devils puolestaan ei ole ennen tätä aloittanut kauttaan viidellä voitottomalla ottelulla sen jälkeen, kun seura muutti kotipaikkansa Coloradosta New Jerseyyn.

PHILADELPHIA-PHOENIX 1-2
CAROLINA-LOS ANGELES 1-2 vl
FLORIDA-PITTSBURGH 6-3
CHICAGO-NY ISLANDERS 3-2
WINNIPEG-DALLAS 1-4
CALGARY-NEW JERSEY 3-2

» Lähetä palautetta toimitukselle