Banhamin siirto Phoenixiin täysin laillinen

LIIGA, NHL / Uutinen
Frank Banhamin siirto NHL:ään on tapahtunut kaikkien sääntöjen mukaisesti. Monet mediat ovat ilmoittaneet sopimuksen laittomaksi.

Jatkoaika päätti ottaa selville mitä siirrossa tapahtui ja miten siirto NHL:ään oli mahdollinen. Alkukaudesta Banhamin siirrosta huhuttiin ja siirto kuitattiin uutisankaksi. Kauaa ei kestänyt kun uutinen Banhamin ja Jokereiden sopimuksen purkamisesta julkaistiin ja Banham teki sopimuksen Phoenixin farmiin, Springfieldiin.

Banhamin uraksi kaavailtiin tämän kauden osalle farmissa pelaamista koska IIHF:n ja NHL:n välinen sopimustakaraja oli ohitettu. Tämän mukaan Banham ei olisi NHL:ssä saanut pelata. Kuitenkin Banham on ehtinyt pelaamaan tällä kaudella pari ottelua isossa liigassa. Tästä heräsi keskustelua, NHL:ää syytetään julkisuudessa IIHF:n ja NHL:n välisten sääntöjen rikkomisesta.

Kun Frank Banhamin sopimus Jokereiden kanssa purettiin, Banhamista tuli NHL:n pelaajapolitiikan mukaisesti vapaa agentti. Vapaana agenttina Banham sai vapaasti tehdä sopimuksen farmiliigan Springfieldiin. Suoraa sopimusta NHL:ään ei olisi voitu tehdä, sen olisi säännöt estäneet. Sensijaan sopimus farmisarjaan ja waiver-listan kautta nostettuna Banham sai NHL:ään sopimuksen ja tämä mahdollistaa pelaamisen taalajäillä. Phoenix otti tietoisen riskin hankkiessaan Banhamin. Waiver-listalta kuka tahansa joukkue olisi halutessaan saanut napata Banhamin itselleen, Phoenixin onneksi näin ei käynyt. Kun Banham läpäisi waiverit oli Phoenix oikeutettu tekemään hänen kanssaan NHL-sopimuksen.

"Banhamin agentti, mä en muuten edes tiedä kuka se edes on, kyllä tiesi hyvin mitä pitää tehdä. Ei tässä mitään sääntöjä ole rikottu. Ihan sääntöjen mukaisesti tässä on sopimus tehty" kertoo Jatkoajalle Suomen ainoa NHL pelaaja-agentti Juuso Pulliainen. "Sinisalon Ilkan kanssa tästä tänään puhuttiinkin. Aivan oikein tässä on menetelty. Tämä on vähän samanlainen tapaus kuin Vlasakin juttu aikaisemmin."

Jatkoaika tavoitti Pulliaisen puhelimitse ja sai selvityksen NHL:n pelaajasiirtojen kiemuroihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle