Ballardin uralle ennenaikainen päätös

NHL / Uutinen
Vuoden takainen aivotärähdys vaivaa yhä Keith Ballardia.
Kuva © Getty Images
Neljää NHL-seuraa urallaan edustanut Keith Ballard joutuu lopettamaan uransa. Syynä päätökseen ovat aivotärähdysten jälkiseuraukset.

Keith Ballard pelasi uransa viimeisen ottelunsa tasan vuosi sitten. Hän joutui New York Islandersin Matt Martinin taklaamaksi vaihtoaitioiden läheisyydessä ja sai aivotärähdyksen lisäksi lukuisia ruhjeita kasvoihinsa.

Ballardin mukaan hän kärsii edelleen tärskyn jälkeisistä oireista esimerkiksi fyysisen urakoinnin tai tietokoneruudun katsomisen jälkeen. Ballard on palannut Minnesotan yliopistoon, jossa hän suorittaa urheilujohtamisen kursseja.

− En olisi halunnut lopettaa tässä vaiheessa, mutta isompaa kuvaa katsoessa oli parempi tehdä tämä ratkaisu. Olen nähnyt monien urheilijoiden kärsivän pitkään, enkä halunnut sellaista tapahtuvan itselleni. Haluan elää tervettä elämää vaimoni ja lasteni takia, Ballard sanoi.

Ballard oli Buffalo Sabresin varaus, mutta oikeudet kaupattiin Arizonaan jo ennen NHL-uran alkua. Coyotesin lisäksi Ballard edusti Florida Panthersia, Vancouver Canucksia ja Minnesota Wildia. 605 ottelussa hän kokosi 175 tehopistettä. Canucksin riveissä Ballard pääsi lähelle Stanley Cupia keväällä 2011, mutta Boston Bruins oli finaalisarjassa parempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle