TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Atte Pentikäinen Ässiin (päivitetty)

LIIGA / Uutinen
Ässät on täydentänyt puolustustaan Tappara-kasvatti Atte Pentikäisellä. Pentikäinen siirtyy patanuttuun vuoden sopimuksella. Hyökkääjärintamalla pelaajakartoitus sen sijaan jatkuu edelleen.
haastattelu

Pentikäisen mietteitä lyhyesti
Lue lisää

21-vuotias Atte Pentikäinen on ainakin näillä näkymin Ässien viimeinen puolustajahankinta ensi kauden joukkueeseen. Porilaisilla on nyt sopimukset kahdeksan puolustajan kanssa. Tuorein hankinta Pentikäinen saapuu Ässiin vuokramiehenä.

Pentikäinen on isokokoinen (194 cm ja 100kg) takalinjojen luutija, joka oli viime syksynä ensimmäisen kerran tosissaan tyrkyllä Tapparan puolustuskalustoon. Miehen kaudesta tuli kuitenkin varsin rikkonainen, kun hän mursi nilkkansa heti ensimmäisessä liigaottelussaan.

Loukkaantumisestaan toivuttuaan Tappara vuokrasi Pentikäisen ensin kahden ottelun ajaksi Mestikseen TuTon riveihin. Joulukuussa matka jatkui Kouvolaan ja KooKoossa hän tahkosikin kauden loppuun saakka. Kaikkiaan Pentikäinen pelasi Mestiksessä 26 ottelua joissa tehoja kertyi 1+8=9 ja jäähyminuutteja 34. Pudotuspeleissä Pentikäinen pelasi yhdeksän peliä ilman tehomerkintöjä.

Ässät tavoitteli myös riveihinsä Bluesiin siirtynyttä laitahyökkääjää Landon Wilsonia, mutta porilaisten oli nöyrtyminen tarjouskilpailussa.

Kaksi viikkoa sitten Ässät kertoi keskushyökkääjän olevan joukkueen hankintalistalla ensimmäisenä, ja puolustajaa sekä laitahyökkääjä olisi tarkoitus kartoittaa tarkemmin vasta sitten, kun ykkössentteri on löydetty. Nyt seura on kuitenkin siis tehnyt sopimuksen puolustajan kanssa ja tavoitellut tosissaan NHL-tason laitahyökkääjää.

- Pentikäisen kanssa meillä on itse asiassa ollut sopimus jo jonkin aikaa, mutta tarkoituksemme oli julkaista se sitten samassa yhteydessä uuden ulkomaalaisen kanssa, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki selvittää.

- Sentteri-laituri -akselilla homma kääntyi päälaelleen, kun saimme niin paljon positiivista tietoa Wilsonista. Hän olisi ollut kova vahvistus meille ja siksi katsoimme, että hän on pelaaja, jota meidän kannattaa tavoitella.

- Nyt kuitenkin palataan alkuperäiseen marssijärjestykseen ja kartoitetaan taas sitä ykkössentteriä. Muutama nimi tässä on esillä, mutta yhtään sopimustarjousta ei ole tällä hetkellä sisällä, Hirsimäki kertoi.

Viime kauden parhaan pistemiehensä Marko Kivenmäen kanssa Ässät on ollut neuvotteluyhteydessä viimeksi tällä viikolla. Mikäli Wilson olisi tarttunut Ässien täkyyn, Kivenmäelle ei olisi enää paikkaa löytynyt, mutta nyt tilanne on jälleen auki.

- Kahta hyökkääjää haemme ja Kivenmäki on tyrkyllä sille laitahyökkääjän paikalle. Mutta katsotaan nyt rauhassa tämä sentteritilanne ja katsotaan taas sen jälkeen paljonko on rahkeissa varaa laituriin, Ässien toimitusjohtaja kommentoi.

- Totta kai toivoisimme saavamme joukkueen valmiiksi mahdollisimman pian, mutta ei meillä mitään narua kaulassa ole sen ajankohdan suhteen. Keskushyökkääjä katsotaan todella tarkkaan. Haluamme pelaajan, josta meillä on riittävästi tietoa eri puolilta. Niin, että joku on todella nähnyt miehen pelaavan enemmänkin ja mielellään vaikka pelannutkin jossain vaiheessa tämän kanssa. Kaiken kaikkiaan olen aika rauhallinen ja luottavainen sen suhteen, että saamme hyvän miehen, Hirsimäki valoi uskoa kannattajiin.

Hirsimäki vahvistaa, että yksi esillä ollut nimi on Phoenixin Krys Kolanos, mutta hänen tulemisensa kaatui lopulta liian koviin reunaehtoihin. Kolanos olisi halunnut sopimukseen mahdollisuuden palata NHL:ään vaikka kesken kauden, esimerkiksi siinä tilanteessa, että hänet olisi NHL-lakon loputtua sinne haluttu. Ykkössentterinsä suhteen Ässät ei voinut tällaiseen ehtoon suostua.

Yksi merkittävä päivä Ässien pelaajakartoituksessa tulee Hirsimäen mukaan olemaan heinäkuun ensimmäinen, jolloin NHL:ssä monet pelaajat siirtyvät ns. free agent-statuksen alle ja ovat näin vapaita siirtymään minne tahansa. Hirsimäki uskookin, että tästä joukosta saattaa löytyä mielenkiintoisia Eurooppaan hamuavia pelaajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle