Atlanta yllätti Ducksin, Tanguay Avsin sankari

NHL:ssä pelattiin maanantain vastaisena yönä viiden ottelun kierros. Suomalaispelaajista maalinteossa onnistuivat Teppo Numminen ja Jere Lehtinen. Anaheimissa puolestaan koettiin yllätys, kun Atlanta Thrashers otti voiton vahvaa kautta pelaavista isännistä.

Atlantan kolmosvahdiksi kauden mittaan pudonnut Milan Hnilicka osoitti taitonsa päästämällä Ducksin 30 laukauksesta ainoastaan yhden Ruslan Salein kudin verkkoon asti. Kaikki muut kiekot jäivät Hnilickan suojuksiin ja Atlanta leijaili 4-1-voittoon.

Ottelu oli tiukka loppuun asti, sillä kahden erän jälkeen Atlantan johto oli vain 2-1. Ensimmäisessä erässä Slava Kozlov vei joukkueensa ylivoimalla johtoon ja toisessa Frantisek Kaberle venytti eron kahteen osumaan. Salein kavennuksen jälkeen nähtiin enää kaksi maalia kun Kozlov ja Lubos Bartecko tekivät viimeisellä minuutilla osumat mieheen Ducksin vedettyä Jean-Sebastien Gigueren pois maalilta.

Datsyuk liekeissä Detroitissa

Red Wings-hyökkääjä Pavel Datsyuk oli iskussa Phoenixia vastaan kun Detroit otti 5-2-kotivoiton. Datsyuk teki kaksi maalia ja syötti yhtä monta. Koko ottelun ensimmäinen puolisko pelattiin maaleitta, mutta ajassa 30.40 tahti kiristyi. Brett Hull ehti viedä Wingsin johtoon, mutta Teppo Numminen tasoitti jo minuutin kuluttua. Erä päättyi lukemiin 3-1 Datsyukin ja Henrik Zetterbergin maalattua vielä ennen taukosummeria. Erän puolivälissä nyrkkiensä kovuutta mittailivat Todd Simpson ja Darren McCarthy. Myöhemmin erässä McCarthy otteli kojoottien Drake Berehowskyn kanssa.

Kolmannessa erässä Detroit kasvatti johtonsa neljään maaliin Datsyukin maalattua toisen kerran ja Niklas Lidströmin osuttua myös tolppien väliin. Drake Berehowskyn kavennus ennen erän puolta väliä jäi ottelun viimeiseksi maaliksi.

Paul Mara oli poissa kojoottien rivistöstä olkapäävamman takia. Detroitin Chris Chelios puolestaan joutui jättämään kaukalon toisen erän lopussa jäätyään Daymond Langkow'n jyrän alle.

Tanguay vei pisteet Kalliovuorille

Chicagossa kotijoukkue koki toisen perättäisen jatkoaikatappion, kun Colorado Avalanche korjasi potin Alex Tanguayn maalilla ajassa 63.38 maalein 3-2. Isännät olivat onnistuneet tasoittamaan ottelun Alexei Zhamnovin illan toisella osumalla ainoastaan kolme sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Venäläisen aikaisempi maali syntyi toisessa erässä Blackhawksin pelatessa vajaalla.

Coloradon maaleista vastasivat Tanguayn lisäksi Milan Hejduk ylivoimalla ensimmäisessä erässä, sekä 2-1-johto-osuman iskenyt Joe Sakic kolmannen erän loppupuolella. Joukkueen tehokkaimmat olivat kaksi osumaa syöttäneet Greg de Vries sekä Peter Forsberg.

Avalanchen maalilla David Aebischer osoitti että joukkueella on heittää tarpeen tullen kaukaloon kumpi vaan veskari, sillä mies poimi ottelussa peräti 39 Chicagon 41 laukauksesta. Jocelyn Thibault ei tällä kertaa onnistunut täydellisesti, mutta pysäytti kuitenkin 26 laukausta.

Riku Hahl sai peliaikaa vajaat 10 minuuttia, joiden aikana hän laukoi kolmesti kohti Chicagon maalia.

Tulehtunut nilkka piti Chicagon Eric Dazen poissa kaukalosta jo kolmannessa ottelussa peräkkäin. Epäonnisen hyökkääjän paluusta tositoimiin ei vielä ole tietoa.

Kölzig jätti Carolinan nollille

Olaf Kölzigille riitti 21 torjuntaa nollapeliin kun Washington kaatoi Carolina Hurricanesin 2-0. Isäntien maaleista vastasivat avauserässä osunut Jason Doig sekä päätöserässä ratkaisun tehnyt Dainius Zubrus. Carolinan maalilla Kevin Weekes piti numerot siisteinä torjuen 27 kertaa.

Carolinan Jan Hlavac oli ottelusta poissa käsivamman takia. Niclas Wallin puolestaan jätti kaukalon jo ensimmäisessä erässä pää- ja niskakivun takia. Capitalsin puolelta loukkaantumisuutiset olivat hyviä, sillä puolustaja J.F. Fortin palannee kaukaloon tällä viikolla. Fortin ei ole pystynyt pelaamaan selkävaivojensa takia sitten joulukuun.

Lehtinen osallisena pingviinin kaadossa

Jere Lehtinen iski Dallasin ensimmäisen maalin kun joukkue kaatoi kotonaan Pittsburghin maalein 3-1. Voiton ratkaisvat Lehtisen ja Jason Arnottin maalit avauserässä. Lehtisen maaliin tarjoili syötön Niko Kapanen. Mario Lemieux kavensi maalittoman toisen erän jälkeen lukemiksi 2-1, mutta Arnott teki ottelun viimeisen maalin tyhjään verkkoon. Nivusvaivaista Marty Turcoa loistvasti Dallasin maalilla paikannut Ron Tugnutt menetti nollansa tällä kertaa vain pari minuuttia ennen ottelun päättymistä.

Dallasin voiton arvoa nosti kahden huippuhyökkääjän poissaolo. Starsilta olivat sivussa pitkäaikaispotilas Bill Guerin sekä Brenden Morrow, jonka odotetaan palaavan viikon puolivälissä.

Jere Lehtisen maali tiesi jälleen miehen henkilökohtaisen ennätyksen parannusta. Lehtinen on jo tällä hetkellä tehnyt kaksi maalia enemmän kuin viime kaudella, jolloin mies kirjasi uransa korkeimman maalimäärän.

Ville Nieminen pelasi ottelussa päälle 12 minuuttia, joiden aikana hän ehti ottaa kaksi 2-minuuttista.