Arttu Luttinen Bluesiin – espoolaismiehistö julkistettiin

LIIGA / Uutinen
Oskari Korpikari, Ville Varakas, Jari Sailio ja Arttu Luttinen ovat Bluesin nimekkäimmät pestaukset.

Heidän sopimuksensa ovat kaksivuotisia, paitsi Arttu Luttisen, jonka pesti kattaa vain tulevan kauden.
Bluesiin palaa hyökkääjä Roope Talaja ja A-nuorista liigamiehistöön nousee Valtteri Virkkunen. Hyökkääjät Matti Järvinen ja Heikki Laine tulevat try-outille.

– Olen tyytyväinen, että saimme haluamamme puolustajat joukkueeseemme. Korpikarilla ja Varakkaalla oli muitakin ottajia, mutta he todella halusivat tulla Espooseen. Korpikari tuo puolustukseen jämäkkyyttä ja fyysisyyttä,
sekä tarvittavia kokemuksia voittamisesta. Varakas taas tulee hyvänä luistelijana ja taklaajana olemaan tärkeä lenkki puolustuksessa. Molemmat pelaajat täydentävät hyvin puolustuksemme kokonaisuutta, sanoi Bluesin pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen.

– Luttisen uskon vahvana maalineduspelaajana olevan meille tärkeä pelaaja ensi kaudelle. Hän on osoittanut menneillä kausilla olevansa SM-liigassa hyvä maalintekijä. Sailio tuo meille vahvaa kahden suunnan pelaamista ja alivoimaosaamista. Molemmat pelaajat ovat motivoituneita pelaamaan uransa parasta kiekkoa Espoossa ja uskon heidän sopivan hyvin pelisysteemiimme, Vuorinen totesi.

Oskari Korpikari, 26, on Kärppien kasvatti, joka on pelannut tähän asti koko uransa Oulussa. Hän on voimakas puolustaja.

– Mukavalta on tuntunut tämä ilmastonvaihdos. Treeneissä on hyvä meininki ja positiivinen ilmapiiri, töitä tehdään kovalla motivaatiolla. Pyrin tuomaan joukkueelle näitä omia vahvuuksiani eli vahvaa puolustuspelaamista, kamppailuvoimaa ja nopeita syöttöjä, ja jatkossa haluan kehittää kiekollista pelaamistani, Korpikari kertoo.

Luttinen, 26, on laitahyökkääjä, joka on edustanut koko uransa HIFK:ta. Toissa kaudella hän teki 23 maalia runkosarjassa, viime kaudella kaksitoista.

– Tosi hyvillä fiiliksillä lähden kohti tulevaa kautta. Espoossa asiat ovat hyvällä mallilla ja näen, että meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä. On tärkeää, että joukkueen runko on pysynyt samana, ja oma roolini ryhmässä
yhtenä vanhemmista pelaajista on kantaa vastuuta. Tulosta on tehtävä niin että voi olla tyytyväinen omaan tekemiseensä, Luttinen sanoi.

Ville Varakas, 26, on HIFK:n kasvatti, joka puolusti viimeiset kolme kautta KalPassa. Laitahyökkääjä Jari Sailio, 24, siirtyy Bluesiin HPK:sta, jossa hän pelasi vuodesta 2002 lähtien.

Bluesilla on kasassa yhteensä 26 pelaajasopimusta ja kaksi try-out-sopimusta ensi kaudeksi 2010–2011.

» Lähetä palautetta toimitukselle