Arto I. Järvelä Jalarvon seuraajaksi

LIIGA / Uutinen
SM-Liigan sisäpiiriistä kantautuneiden tietojen mukaan Arto I. Järvelä astuu tehtävänsä jättävän Jarmo Jalarvon saappaisiin. Jalarvo jättää tehtävänsä SM-Liigan erotuomarijohtajana ja Arto I. Järvelä siirtyy koordinoimaan Liigan erotuomaritoimintaa ja -koulutusta. Järvelä astuu tehtäväänsä ennen uuden liigakauden alkua.

Jarmo Jalarvo, joka on tehnyt pitkän ja menestyksekkään päivätyön SM-Liigan erotuomareiden kouluttajana, siirtyy muihin tehtäviin jääkiekon parissa. Hänen seuraajakseen tähän vaativaan rooliin astuu Arto I. Järvelä. Järvelä on urallaan tuominnut 485 SM-Liigan ottelua joten kokemuspohjaa löytyy. Järvelä on myöskin tuominnut useita kansainvälisiä otteluita, joten kansainvälistenkin kontaktien pitäisi olla kunnossa, kuten miehellä tuossa tulevassa asemassa kuuluukin. SM-Liiga tekee läheistä työtä esimerkiksi Ruotsin Elitserienin tuomareiden kanssa. Tähän yhteistyöhön kuuluu myös jokavuotinen erotuomarivaihto SM-Liigan ja Elitserienen kesken.

SM-Liiga myöskin kartoittaa parhaillaan tilannetta palkata kaksi päätoimista tuomaria kotoiseen liigaan. Liigassa viheltäviltä päätuomareilta on kyselty heidän innokkuuttaan lähteä mukaan tähän paljon kotimaan matkailua vaativaan ammattiin, jonka jatkuvuus ei koskaan ole liian varma. Tämä tarjous kuitenkin tarjoaa tuomareille paljon paremmat mahdollisuudet keskittyä illan otteluun, kun ei ole huolta siitä "oikeasta" työpaikasta. Jatkoaika seuraa tämän paljon keskustelua herättäneen tilanteen kehittymistä suurella mielenkiinnolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle