Armialle uran ensimmäinen NHL-maali, Gibsonin debyytti päättyi tappioon

Joel Armia avasi NHL-pistetilinsä näyttävällä tavalla.
Winnipeg Jetsin Joel Armia iski NHL-uransa avausmaalin, kun Jets haki 4-1-vierasvoiton San Jose Sharksista. Suomalaiset olivat yön kierroksella muutenkin hyvin edustettuina.

Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali. Blake Wheeler katkaisi Sharksin avaussyötön ja syötti Drew Staffordille, jolla oli helppo työ laittaa kiekko tyhjään Sharks-maaliin.

Toista erää oli pelattu vajaat kolme minuuttia, kun Joel Armia purjehti koko kentän läpi ja iski kiekon pienestä kulmasta ohi Martin Jonesin. Maali oli Armialle NHL-uran ensimmäinen. Erän puolivälissä Sharks kavensi lukemiksi 2-1, kun Joe Thornton ohjasi Brent Burnsin siniviivakudin verkkoon ylivoimalla. Viisi minuuttia ennen loppua Mathieu Perreault iski b-pisteen kaarelta ylivoimalla 3-1-maalin Jetsille.

Nikolaj Ehlers sinetöi 4-1-loppulukemat tyhjiin kolmannessa erässä, kun peliä oli jäljellä kolme minuuttia.

Ristolainen pisteille jälleen

Buffalo Sabresin Rasmus Ristolainen saalisti syöttöpisteen, kun Sabres hävisi kotonaan Detroit Red Wingsille 4-3. Vieraiden tehopelaajia olivat kahden pisteen iltaa viettäneet Riley Sheahan ja Tomas Tatar. Myös Brad Richards ja Henrik Zetterberg osuivat kerran. Sabresin hahmo oli kahdesti osunut Jack Eichel. Sam Reinhart onnistui kerran maalinteossa.

Predators parempi jatkoajalla

Nashville Predatorsin Miikka Salomäki saalisti syöttöpisteen 2-1-jatkoaikavoitossa Carolina Hurricanesista. Predatorsin maalilla Pekka Rinne torjui 27 kertaa. Ratkaisun iski ottelussa tehot 1+1 saalistanut Mattias Ekholm. Myös Paul Gaustad osui kerran. Hurricanesin ainoasta maalista vastasi Victor Rask.

Panthers nollasi Rangersin

Florida Panthersin Jussi Jokinen saalisti syöttöpisteen, kun Panthers otti kotonaan 3-0-voiton New York Rangersista.  Samalla Panthers teki uuden seuraennätyksen ottamalla kahdeksannen peräkkäisen voittonsa. Isäntien maaleista vastasivat Logan Shaw, Vincent Trocheck ja Brandon Pirri.

Stars taipui jatkoajalla

Dallas Starsin Antti Niemi torjui 27 kertaa, kun Stars hävisi New Jersey Devilsille jatkoajalla 3-2. Ratkaisumaalin iski John Moore ylivoimalla. Varsinaisella peliajalla Devilsin maaleista vastasivat Kyle Palmieri ja Bobby Farnham. Starsin maalintekijöinä kunnostautuivat Patrick Sharp ja Colton Sceviour.

Gibsonin debyytti päättyi tappioon

Pittsburgh Penguinsin Olli Määttä saalisti syöttöpisteen, kun Penguins kukisti New York Islandersin 5-2. Christopher Gibson luisteli Islandersin maalille ajassa 30,57 ja hänelle kirjattiin 16 torjuntaa. Kotijoukkueen hahmo oli kaksi maalia iskenyt Sidney Crosby. Myös Phil Kessel, Matt Cullen ja Patric Hörnqvist osuivat kukin kerran. Islandersin maaleista vastasivat John Tavares ja Nick Leddy.

Lightning parempi voittolaukauskisassa

Tampa Bay Lightningin Valtteri Filppula onnistui maalinteossa, kun Lightning otti 3-2-kotivoiton Minnesota Wildista voittolaukauskisan jälkeen. Ratkaisun iski Ryan Callahan. Myös Nikita Kutsherov osui kerran. Wildin maaleista vastasivat Charlie Coyle ja Jared Spurgeon.

Komarovin tehovire jatkuu

Toronto Maple Leafsin Leo Komarov syötti kaksi maalia 4-1-kotivoitossa St. Louis Bluesista. Kotijoukkueen maaleista vastasivat James van Riemsdyk, Nazem Kadri, Peter Holland ja Michael Grabner. Bluesin ainokaisen teki Vladimir Tarasenko.

Flames nollasi Avalanchen

Calgary Flamesin Karri Rämö pysäytti kaikki 26 laukausta 4-0-vierasvoitossa Colorado Avalanchesta. Flamesin maalit merkittiin Dougie Hamiltonille, Josh Joorisille, Matt Stajanille ja Mikael Backlundille.

BUFFALO - DETROIT 3-4

EDMONTON - ARIZONA 4-3 vl.

LOS ANGELES - PHILADELPHIA 2-1

CAROLINA - NASHVILLE 1-2 ja

COLUMBUS - WASHINGTON 5-4 ja

FLORIDA - NY RANGERS 3-0

NEW JERSEY - DALLAS 3-2 ja

PITTSBURGH - NY ISLANDERS 5-2