Armia osana jättikauppaa - Sabres hankki Evander Kanen

NHL / Uutinen
Joel Armia siirtyy Kanadaan.
Kuva © Getty Images
Buffalo Sabres ja Winnipeg Jets ovat tehneet pelaajakaupan, jossa liikkui yhteensä seitsemän pelaajaa.

Winnipeg Jetsin hyökkääjä Evander Kane siirtyy Buffaloon. Jets saa Sabresilta vaihdossa puolustaja Tyler Myersin sekä hyökkääjät Drew Staffordin, Brendan Lemieux'n ja Joel Armian.

Lisäksi Sabres luopui ensimmäisen kierroksen varausvuorosta kesän 2015 varaustilaisuuteen. Kyseessä on huonoin Sabresin ensi kesän kolmesta ensimmäisen kierroksen varausvuorosta.

Kanen lisäksi Winnipegistä siirtyvät puolustaja Zach Bogosian ja maalivahti Jason Kasdorf. Sabres pitää itsellään myös puolet Staffordin palkkavelvoitteista.

Yhteensä viisi ykköskierroksella varattua pelaajaa vaihtoi joukkuetta

Kane on edustanut tähän astisella NHL-urallaan samaa organisaatiota. Hän on alunperin Atlanta Thrashersin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2009. Tällä kaudella hyökkääjä on pelannut 37 ottelua, joissa on syntynyt yhteispisteet 10+12.

Armia pelaa toista kauttaan Pohjois-Amerikassa. Tällä kaudella NHL-debyyttinsä tehneen porilaisen kausi on kulunut pääosin AHL-seura Rochester Americansissa. AHL:ssä Armia on iskenyt 32 ottelussa yhteispisteet 10+15.

Pelaajakaupan kolmas ykköskierroksella varattu pelaaja on isokokoinen puolustaja Myers. 203-senttisen järkäleen tehopisteet 46 pelatun ottelun jälkeen ovat 3+9. Kauden 2009-2010 jälkeen Myers palkittiin NHL:n parhaana tulokkaana.

Kesällä 2004 ensimmäisellä kierroksella varattu Stafford on kokenein kaupassa liikkunut pelaaja. Ennen pelaajakauppaa Stafford, 29, ehti pelata yhteensä 562 ottelua Sabresissa.

Myös Bogosian varattiin ensimmäisellä kierroksella. Pelaajakauppa oli myös isokokoiselle puolustajalle NHL-uran ensimmäinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle