Ari Ahonen ja Tommi Miettinen vahvistavat KalPaa

LIIGA / Uutinen
Päättyneellä kaudellaan pronssia voittanut Kuopion KalPa hankki tulevaksi vuodeksi kaksi profiilipelaajaa. Ykkösmaalivahdiksi joukkue kiinnitti Ari Ahosen ja hyökkäykseen paluumuuttaja Tommi Miettisen. Lisäksi KalPa julkaisi muutamia jatkosopimuksia.

Tommi Miettinen on kolunnut KalPasta lähtemisensä jälkeen SM-liigassa Ilveksessä ja TPS:ssä. Lisäksi 33-vuotias pelaaja on hakenut kokemusta Ruotsista ja Sveitsistä. Miettisen paperi on 3+1-vuotinen.

– KalPa pelasi uskomattoman kauden ja otti huikean askeleen eteenpäin. Nostan hattua toimistolle ja Virran Pekalle, miten ovat kääntäneet KalPan kurssia. Tunnen tulevani hyvään joukkueeseen ja eteenpäin menevään organisaatioon. Tosi kiitollinen olen tästä mahdollisuudesta palata kotiin. Odottava fiilis ja olen intoa täynnä, Mietinen miettii.

Kasvattajaseuransa JYPin ohella pääkaupunkiseudun kaikissa kolmessa liigajoukkueessa sekä Ruotsin Elitserienissä kiekkoja pysäytellyt Ari Ahonen on puolestaan KalPan tuleva ykkösvahti. Hänen sopimuksensa on kaksivuotinen.

– Kuopiossa on hieno kiekkobuumi ja organisaatio sekä pelaajat ovat osoittaneet, että täällä tehdään töitä huipputasolla. Pronssimitali oli kuin kirsikka kakkuun. Tulin hakemaan tänne peliaikaa tekemällä kovasti töitä ja auttamaan seuraa pitkälle, maalivahti pohtii.

Lisäksi KalPa teki vuoden jatkosopimuksen Tommi Jokisen kanssa ja kaksivuotisen paperin Toni Hyvärisen, Jarkko Malisen ja Ville Hyvärisen kanssa.

– Tosi tyytyväinen olen siihen, että nuoret Jokinen, Hyvärinen ja Malinen kokevat, että heille paras paikka kehittyä on edelleen täällä. Koen, että työ heidän kanssaan on pahasti kesken, vaikka sitä on tehty jo pitkään. Tiedän, että kaikkia keinoja ei ole vielä käytetty, valmentaja Pekka Virta sanoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle