Aravirta HIFK-ruoriin – Karalahti ja Pärssinen uusimmat sopimuspelaajat

LIIGA / Uutinen
HIFK julkaisi tänään odotetusti uuden päävalmentajansa nimen. Hän on maajoukkueen päävalmentajan tehtävät jättävä Hannu Aravirta. Samalla julkaistiin pitkä sopimus Jere Karalahden kanssa. Myös Timo Pärssinen jatkaa petopaidassa.

Hannu Aravirta halusi asiat selväksi ennen kuin MM-kisaleiri käynnistyy. Hän valmentaa ensi kaudella myös alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta, mutta liiton sopimus mahdollistaa HIFK:nkin valmentamisen. Aravirran sopimus on mallia 2+1.

– Minun ei pitänyt tässä olla vielä viikko sitten. Viime viikon perjantaina oli ensimmäinen lyhyt istunto, ensimmäinen kontakti tuli sarjan jälkeen. Asiat ovat edenneet todella nopeasti. Minun piti ottaa kevyesti vuosi ja valmentaa vain 20-vuotiaita.

HIFK:n kakkosvalmentajana jatkaa Harri Rindell ja maalivahtivalmentajana sekä joukkueenjohtajana Sakari Lindfors. Voimavalmennuksesta vastaa Jussi Hirvonen.

– Jussi tulee vastaamaan meidän kesäharjoittelun suunnittelemisesta ja vetämisestä. Harrilla ja "Sakella" on viime kaudesta kokemusta joukkueesta ja harjoitusten vetämisestä tämän joukkueen kanssa. Sillä tavalla uskon, että tämä valmennus on todella hyvä tiimi ja jokainen tukee toisiaan, sanoi Aravirta.

Aravirran meriitit SM-liigasta ovat kovat: neljä finaalipaikkaa, kaksi kultaa ja yksi pronssi. Maajoukkueessakin Aravirta on tehnyt hyvää jälkeä.

Pukukopissa on uusi pomo

Jere Karalahti liittyy vasta heinäkuussa virallisesti HIFK:hon, vaikka onkin harjoitellut joukkueen mukana jo koko kevään. Karalahden NHL-seura Nashville Predators ohjasi miehen alkoholihoitoon, mitä Karalahti ei hyväksynyt, vaan lähti kävelemään seurasta.

HIFK yritti jo tuolloin saada miestä riveihinsä, mutta SM-liigan hallitus kielsi sen vedoten NHL:n langettamaan pelikieltoon. Karalahden sopimus alkaa virallisesti 1.7.2003, ja sillä on Kansainvälisen jääkiekkoliiton sekä NHL:n hyväksyntä. Sopimuksen kesto on 3+2 vuotta.

– On mukava päästä hommiin taas pitkästä aikaa. Eipä mulla ollut oikeastaan muita vaihtoehtoja kuin IFK.

Samalla HIFK ilmoitti Timo Pärssisen jatkavan seurassa yksivuotisella sopimuksella, ja että Jarno Kultanen pelaa IFK:ssa, jos palaa NHL:stä. Kultanen pelaa parhaillaan Bostonin farmijoukkueessa. Tällä hetkellä HIFK:ssa on 21 sopimuspelaajaa.

HIFK:lla on siis kasassa joukkue joka omaa mahdollisuudet mitaleille. Aravirta tai Pentti Matikainen eivät tulevaisuudella vielä spekuloineet, mutta Jere Karalahdella oli selvä näkemys.

– Nämä isot herrat eivät halua puhua tavoitteista, mutta tavoite on aika selkeä minulle kuitenkin. Tässä joukkueessa on paljon tietoa ja taitoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle