Aravirran pikkuleijonille ensimmäinen voitto

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue otti ensimmäisen voittonsa uuden päävalmentajansa Hannu Aravirran johdolla. Suomi voitti rangaistuslaukauskilpailun jälkeen USA:n sinisen joukkueen lukemin 5-4.

Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin USA:n 2-1 -johdossa. Toinen erä kiekkoiltiin tasaisissa merkeissä kummankin tehtyä yhden maalin. Kolmanteen erään pikkuleijonat lähtivät siis maalin takaa-ajoasemasta tilanteen oltua 3-2 isännille. Suomalaisnuorukaiset veivät kolmannen erän nimiinsä maalein 2-1 ja näin varsinaisen peliajan tuloksi jäi tasapeli 4-4. Seurasi rangaistuslaukauskilpailu, jossa pikkuleijonat hoitivat voiton kotiin.

Suomen tehomiehenä hyöri puolustaja Janne Jalasvaara, joka teki maalin ja antoi kaksi maaliinjohtanutta syöttöä. Suomen maalissa pelasi Mikael Vuorio, joka torjui 30 kertaa.

Suomi - USA Blue 5-4 (1-2, 1-1, 1-2, 1-0)

4-4 Jalasvaara (Jaakko Viljanen)

Rangaistuslaukauskilpailussa verkkoa kiekon verkon perille toimittivat Vili Mustonen ja Jaakko Viljanen.

Päivän toisessa ottelussa Ruotsi voitti USA:n valkoisen joukkueen, myös rangaistuslaukauskilpailun jälkeen, lukemin 3-2.

Torstai on turnauksessa välipäivä, perjantaina Suomi kohtaa jälleen USA White -joukkueen, jolle se hävisi keskiviikkona 5-2.