Antti Törmäsestä Sportin päävalmentaja

MESTIS / Uutinen
Entinen NHL-kiekkoilija ja maailmanmestari Antti Törmänen on valittu Vaasan Sportin uuden nousun tekijäksi.

Vaasan Sport julkisti uuden päävalmentajansa nimen keskiviikoisessa tiedotustilaisuudessaan. Sportin valmennusvastuun ottaa haltuunsa viime kaudella Hannu Aravirran apuna SM-liigajoukkue Helsingin Jokerien penkin takana kakkosvalmentajan ominaisuudessa toiminut 39-vuotias Antti Törmänen.

Jokerien apuvalmentajan pestin lisäksi Törmänen on luotsannut Espoon Bluesin juniorijoukkueita. Pitkällä pelaajaurallaan mies voitti leijonapaidassa muun muassa MM-kultaa ja olympiapronssia sekä neljä SM-kultaa Jokerien riveissä.

Vaasan Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi Sportin ensi kauden linjauksista. Sport tulee lähtemään hillitymmällä budjetilla ja uudenlaisella strategialla tulevalle Mestis-kaudelle 2010–2011. Juhani Tammisen sairausloma jatkuu huhtikuun loppuun, eikä miehen sopimuksessa olevaa optiota käytetä.

– Pelaajabudjettia tulemme leikkaamaan viime kaudesta ja tekemään kilpailukykyisen 400000–450000 euron budjetin. Sillä pystymme varmasti tarjoamaan hyvää Sport-kiekkoa. Ensi kaudella pelataan playoffseissa ja mielellään sijoista 1-4. Lisäksi A-nuoret halutaan pitää SM-liigassa ja parantaa heidän viime kauden sijoitusta, kertoi Hiltunen.

– Antti saa siitä [budjetista] sitten käyttää niin vähän kuin haluaa.

Sportin valmennus täydentyy apuvalmentajalla myöhemmässä vaiheessa.

– Apuvalmentaja tullaan nimeämään myöhemmin. Antin sana painaa tässä aika paljon, jotta siihen saadaan hänen tyyliin sopiva kaveri mukaan, Hiltunen jatkoi.

– Antti tuo seuraan paljon nuorekkuutta – uutta tuulta mitä Sportiin halutaankin. Tässä tilanteessa haluttiin Vaasan ulkopuolinen kaveri siten, että mukana on myös vaasalaista osaamista.

Tuore päävalmentaja Antti Törmänen aloitti yhteistyönsä median kanssa maltillisesti, eikä lupaillut kannattajille kuuta taivaalta.

– Niin... Antti Törmänen on tosiaan nimeni, maailmanmestari aloitti.

– Tuli mukava yhteydenotto Heikiltä [Hiltunen] ja ruvettiin sitä hommaa yhteistyössä hiomaan. Haaste on iso ja mukava. En ole Suomessa koskaan asunut muualla kuin pääkaupunkiseudulla ja sitä odotan innolla, kun tuon perheeni mukana Vaasaan.

Törmänen on päävalmentajan tittelin ohella myös Sportin urheilutoimenjohtaja. Suhteita Törmäsellä on koko maassa pelaaja- ja valmentajakausiensa ajoilta runsaasti.

– Urheilutoimenjohtajan homma on mielenkiintoinen, sillä siinä näkee myös sen kolmannen puolen jääkiekosta. Olisi minulla ollut mahdollisuus olla SM-liigassa kakkosena, mutta itse olen enemmän ykköskoutsi luonteeltani.

Kaikki valmentajasopimukset ovat voimassa toistaiseksi. Törmäsen ohella Sport julkisti ensi kauden A-nuorten valmennuksen. A-nuorten SM-liigajoukkueen päävalmentajaksi nimettiin Olli Hällfors ja apuvalmentajiksi Miika Jämsä sekä Ari-Pekka Pajuluoma. Kaikki kolme entisiä Sportin Mestis-pelaajia.

– Toivotaan, että meidän erittäin kehityskykyiset B- ja C-junnumme näkevät tämän merkkinä siitä, että Sportissa kannattaa kehittyä ja ettei ihan heti lähdetä isompiin paikkoihin liian aikaisin, toivoi Hiltunen tilaisuuden lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle