Antti Laaksoselle vuoden jatkosopimus

NHL / Uutinen
Minnesota Wildin Antti Laaksonen sai välimieheltä vuoden jatkosopimuksen. Bostonissa NHL-uransa aloittanut Laaksonen aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Minnesotassa.

Antti Laaksosen asia käsiteltiin välimiesoikeudessa viime torstaina. Hyvän kauden pelannut 28-vuotias laitahyökkääjä palkittiin vuoden jatkosopimuksella ja tuntuvalla palkankorotuksella. Hän tienasi viime kaudella 475 000 dollaria, mutta tuore sopimus tuo Laaksoselle 750 000 dollarin peruspalkan.

Laaksonen pelasi viime kaudella pisteiden valossa uransa parasta kiekkoa ja paransi sekä maali- että syöttöpiste-ennätystään. Laaksonen pelasi kaikissa 82 ottelussa, kuten teki ensimmäisellä Wild-kaudellaankin, ja iski 16 maalia ja 17 syöttöpistettä.

Forssan Palloseurassa uraansa aloitellut Laaksonen pakkasi laukkunsa kesällä 1993 ja lähti opiskelemaan ja kiekkoilemaan Denverin yliopistoon. Neljän yliopistovuoden jälkeen Boston Bruins varasi miehen 8. kierroksella ja seuraavat kolme kautta sujuivat pääasiassa farmiseura Providence Bruinsissa. Laaksonen pääsi kokeilemaan myös NHL-vauhtia 38 ottelun verran noiden kolmen vuoden aikana, ja tämä riitti vakuuttamaan tulokasjoukkue Minnesota Wildin. Laaksonen siirtyi Minnesotaan kesällä 2000 vapaana agenttina. Laaksonen debytoi Suomen maajoukkueessa vuoden 2001 MM-kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle