Antti Heikkilästä Ässien uusi toimitusjohtaja

LIIGA / Uutinen
Ässät sai perjantaina uuden toimitusjohtajan - jälleen. Nyt uusi mies löytyi jo valmiiksi palkkalistoilta, sillä tehtävää tulee ainakin tämän kauden loppuun asti hoitamaan Antti Heikkilä. Hän ja Ässien puheenjohtaja Jouko Kauppila kertoivat ajatuksiaan lehdistölle perjantai-iltapäivällä. Ne eivät olleet turhan auvoisia vaan kertoivat, että porilaisessa SM-liigatason kiekkoilussa eletään tulevaisuuden kannalta kriittisiä aikoja.

Antti Heikkilä herättää vahvoja tunteita puoleen jos toiseenkin. Taustoiltaan hän on vahvasti porilainen ja Ässä-henkinen, ja menestystäkin on kertynyt niin patapaitojen pelaajana (kaksi kultaa) kuin valmentajanakin (yksi hopea). Erinäisistä syistä johtuen hänen nimellään on porilaisen urheiluyleisön keskuudessa kuitenkin varsin häiritsevä kaiku. Myös Heikkilä- ja Ketola-dynastioiden ikuiselta tuntuva jatkumo on asia, joka nostettiin kadunkulmapuheissa esille heti perjantain uutisen paljastuttua.

Heikkilälle siirtymisen toimitusjohtajaksi ei pitäisi olla suuri askel, sillä hän on hoitanut tehtäviä jo jonkin aikaa oto-pohjalta. Entinen tj. Hannu Anttila jätti tehtävänsä tänä syksynä juuri, kun Ässien peli alkoi asettua uomiinsa. Julkisen haun kautta aikoinaan löytynyt Anttila ehti seisoa saappaissaan vain runsaan kauden, mikä oli kuitenkin pitkä aika siihen verrattuna, että saman haun perusteella alunperin palkatun Jussi Palmrothin työsuhde jäi kesällä 2000 vain viikon pituiseksi. Ennen tätä rumbaa Ässien toimitusjohtajana toimi pidemmän aikaa Veli-Pekka Ketola.

Jouko Kauppilan mukaan Ässien hallituksen päätös juuri Heikkilän nimittämisestä ei tapahtunut ainoastaan säästösyistä. HC Ässät Pori Oy:n heikon taloudellisen tilan takia voisi kuitenkin kuvitella, että uuden työntekijän lisääminen palkkalistoille ei tuntunut kovinkaan houkuttelevalta vaihtoehdolta.

- Pelkkä säästötoimenpide tämä valinta ei ollut. "Aniksella" on vahva tuntemus tältä alalta ja uskon, että hän esimerkiksi pystyy tämän kauden aikana keräämään ne lisäsponssit, joita me tarvitsemme.

- Tosiasia on, että maksuvalmiutemme on heikko. Viime kaudella syntynyt 3,7 miljoonan tilivelka on maksettava ensi kevääseen mennessä, koska muutoin on osakeyhtiölain mukaisesti edessä selvitystila, kertoi Kauppila.

Alkukausi nipin napin plussalla

Siitä, kuinka suuren yleisökeskiarvon Ässien pääseminen nollatilinpäätökseen vaatisi, on liikkunut eri yhteyksissä ristiriitaisia tietoja. Perjantaina selvisi kuitenkin oikea luku, kun Antti Heikkilä kertoi sen olevan 3700. Ennen torstain yllättävän vähän yleisöä kerännyttä HPK-kotiottelua saldo oli 3752, mutta kirimisen varaa löytyy.

- Tavoitteemme on päästä 3900:n katsojan keskiarvoon. Huomionarvoista kuitenkin on, että tulos syntyy muidenkin kakunpalasten kuin ilmoitetun yleisömäärän perusteella. Näillä muilla aloilla onkin tarkoitus saavuttaa selviä parannuksia, Heikkilä kertoi.

Johtomiehet tekivät perjantaina selväksi, että Porin kiekkoyleisöllä on nyt todellinen näytön paikka. Kauppila totesi kaartelematta, että jos kaupungissa halutaan jatkossakin nähdä liigakiekkoa, niin sitä on saavuttava katsomaan suurempia katsojamääriä. Yleisessä tiedossa on, että moni porilainen on erinäisistä syistä johtuen tehnyt päätöksiä, joiden nojalla jättävät saapumatta Ässien peleihin, vaikka sen periaatteessa olisivat valmiit tekemään. Traumat ja kaunat olisi tässä tilanteessa kuitenkin syytä heittää romukoppaan, sillä muuten koko pelejä kohta ei enää pelata.

- Yleisöllä ja tukijoilla on nyt paikka ottaa osaa projektiin "Ässät liigassa vielä kaudella 2003", Kauppila alleviivasi ja toivoi hänkin, että yleisöä alkaisi käymään. Tilanne on mikä on, ja rahaa todella tarvitaan.

- Selvää on, että meillä seuranakin on syytä katsoa peiliin. Me toimimme pienellä talousalueella, mutta niin toimii moni muukin. Esimerkiksi Raumalla päästään pienemmillä resursseilla parempiin tuloksiin.

Käynnisteillä kahden miljoonan keräys

Ässien johtokunnalle loppuvuosi ei tule olemaan helppo. Sen jokaiselle jäsenelle on nimittäin määrätty vaativa tehtävä: kerättävä on yhteensä kaksi miljoona markkaa. Keinot ovat Jouko Kauppilan mukaan vapaat - vaikka ovelta ovelle saa kiertää, kunhan rahat jostain kaavitaan kasaan. Yhden jäsenen kerättäväksi lankeava summa on 200 000 - 300 000 markkaa.

- Porilaiselle yrityselämälle on nostettava hattua siitä, millainen hätä FC Jazzin ja Ässien vaikeuksista on syntynyt. Olen nyt saanut ensimmäistä kertaa näin vahvan näytön siitä, kuinka tärkeästä asiasta todella on kyse, Heikkilä kertoi.

Tämän uutisen ensimmäiseen kappaleeseen palaten perjantain lehdistötilaisuudessa nousi esille myös se tosiasia, että A. Heikkilän nimi jakaa vahvasti mielipiteitä. Tähän pj. Kauppila - monien karsastama persoona itsekin - vastasi leikkisästi.

- Puolet kun vihaa minua ja puolet Anttia, niin siinähän meillä on aika vahva kannatuspohja.

Porilaisessa urheilussa pelataan nyt tärkeitä otteluita, joiden tulos nähdään ensi keväänä. Normaalista poiketen turvattuna pitäisi tuolloin olla muutakin kuin pudotuspelipaikka.

» Lähetä palautetta toimitukselle