Antti Härmä Jokipoikien ykkösvahdiksi

MESTIS / Uutinen
Mestiksen mestaruutta viime kaudella juhlinut Jokipojat on solminut viisi pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Uuden maalivahdin lisäksi seurassa jatkaa puolustaja Matti Näätänen sekä kolme try-outilla onnistunutta pelaajaa.

23-vuotias maalivahtinuorukainen Antti Härmä on pelannut kolmella edelliskaudella kilpailijaseura KooKoon riveissä. Viime kaudella mies kuitenkin siirtyi siirtorajalla Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Haaparantaan Asplövenin riveihin. Tilastollisesti Härmän paras kausi oli 2007–2008, jolloin kiekot jäivät kiinni 92,79% tarkkuudella.

– Kun tiesimme, että maalivahtiosastollemme tulee muutoksia, Härmä oli saman tien kiinnostuksemme kohteena. Välillä neuvottelut olivat tauolla, mutta alkoivat uudestaan pari viikkoa sitten ja saimme asian valmiiksi, Jokipoikien päävalmentaja Jukka Varmanen kertoo seuran tiedotteessa.

– Antti omaa kuitenkin jo kokemusta muutaman kauden ajalta Mestiksestä ja tietää mistä sarjassa on kysymys. Tulevalla kaudella hän pääsee maalivahtivalmentaja Timo Järvisen ohjaukseen, mikä oli tärkeä osa hänen päätöstään tulla Joensuuhun, iloitsee Varmanen uutta hankintaa viitaten samalla maalivahtivalmentaja Järvisen jatkamiseen seuran valmennuksessa.

Härmän sopimus tarkoittaa samalla sitä, että try-outilla ollut, niin ikään KooKoota viime kaudella edustanut, maalivahti Eero Väre ei vakuuttanut Jokipoikien seurajohtoa ja saa jatkaa seuran etsimistä.

Jatkosopimuksia ja try-out-onnistujia

Samalla joensuulaisseura kertoi tehneensä tärkeän jatkosopimuksen puolustaja Matti Näätäsen kanssa. Näätäselle tuleva kausi on jo kolmas perättäinen Joensuussa. Kesken toissakautta hurjan muodonmuutoksen hyökkääjästä puolustajaksi kokenut 26-vuotias helsinkiläinen nakutteli runkosarjassa mukavat tehopinnat 9+13.

– Näätäsen jatko on meille iso asia. Hän liikkuu erinomaisesti ja omaa sitä kautta hyvät ominaisuudet pelata loistavaa jääkiekkoa niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaan. Lisäksi hän on pidetty pelaaja myös pukukopissa, Jukka Varmanen iloitsee.

Try-outin kautta paikkansa joukkueessa saivat puolustaja Antti Väänänen sekä Suomi-sarjan Lieksan Hurtissa viime kaudella loistaneet hyökkääjät Ville Silvast sekä Joonas Sivonen. Pieksämäkeläinen Silvast mätti Hurttien riveissä hurjat yhteistehot 26+29.

– Ville pyysi itse mahdollisuutta tulla näytille, ja hän käytti tilaisuuden hyväkseen. Hän jätti itsestään todella positiivisen kuvan, hän todella näytti haluavansa joukkueeseen, Varmanen kertoo.

– Villen pelaaminen perustuu hyvin vahvasti luisteluun ja hän on myös valmis menemään likaisille alueille, kuten maalinedustalle, sekä maksamaan hinnan irtokiekoista pienestä koostaan huolimatta.

Sivonen on puolestaan Jokipoikien oma kasvatti ja tuttu näky myös edustusjoukkueen peliasusta. Viime kaudella mies pelasi suurimman osan kaudesta Silvastin ketjutoverina ja tehopinnat olivat kovuudessaan samaa luokkaa, 18+34.

– Joonas teki erittäin vahvan jakson toukokuun alusta alkaen. Hän on fyysisesti aivan loistavassa kunnossa, mikä antaa hänelle hyvän mahdollisuuden kilpailla paikasta pelaavassa kokoonpanossa, Varmanen uskoo.

Sivosen tavoin 21-vuotias Väänänen on joensuulaiskasvatti, joka palaa Joensuuhun neljän muualla vietetyn kauden jälkeen. Viime kausi meni Raumalla Lukon A-junioreissa, jossa nuorukainen iski tehot 5+8. Väänäsen sopimus on ainoana nyt julkaistuista sopimuksista mallia 1+1, muut ovat vuoden sopimuksia.

– Antti teki erittäin hyvän vaikutuksen testijakson aikana niin jäällä kuin jään ulkopuolellakin. Hän tuli mukaan toukokuun alussa ottaakseen paikan joukkueessa, ja sen hän teki ilman mitään epäilystä. Hän on erittäin mielenkiintoinen ja kehityskelpoinen pelaaja, Varmanen luonnehtii.

Jokipojilla on nyt kasassa 24 pelaajasopimusta. Varmasen mukaan seura etsii vielä yhtä keskushyökkääjää sekä kahta laitahyökkääjää.

» Lähetä palautetta toimitukselle