Antti Aalto uudelleen leikkauspöydälle

LIIGA / Uutinen
Koko alkukauden sairastuvalla olleen TPS:n Antti Aallon tie vie jälleen olkapääoperaatioon. Turkulaissentterin olkapää tähystetään ensi viikolla.

Antti Aalto on ollut sivussa liigajäiltä tammikuusta lähtien. Taklaustilanteessa vioittunutta olkapäätä on paranneltu pitkän levon, sitkeän kuntouttamisen ja kahden tähystysleikkauksen avulla.

Kesällä olkapää näytti toipuvan pelikuntoon, mutta ennen pelikauden alkua iski paha tulehdus, jota ei ole saatu kuriin. Alkusyksyn tähystysleikkauksen jälkeen toipuminen ei ole edistynyt. Nyt edessä on jälleen lääkärivisiitti.

- Toipuminen ei ole edistynyt ollenkaan, olkapää on samanlainen kuin kahden edellisen kerrankin jälkeen. Menen tiistaina Helsinkiin ja olkapää tähystetään uudelleen, sitten katsotaan taas mikä on tuomio, Aalto toteaa.

Julkisuudessa on spekuloitu jopa sillä, että Aalto joutuisi lopettamaan peliuransa. Lopullista tuomiota ei toistaiseksi tiedä kukaan. Mies itse on olosuhteisiin nähden positiivisissa tunnelmissa.

- No, sillä tavalla nyt on taas hyvä, että kun katsotaan mitä siellä on, niin jos saisi vastauksen, mikä sitä vaivaa. Tietysti se olisi kiva olla auttamassa, kun joukkueen ahdinko on kova.

TPS:n otteet ovat olleet takkuisia ja päävalmentaja Hannu Jortikka on peräänkuuluttanut lisävahvistuksia kovin sanakääntein. Aalto näkee ongelmat katsomosta ja myöntää sivusta seuraamisen tuskalliseksi. Hän ei kuitenkaan ryhdy mestaroimaan omilla neuvoillaan.

- Kyllä sitä toivoisi, että pystyisi auttamaan. Mutta turha minun tässä on hosua, parhaansa ne tekee ja yrittää.

- Varmaan se rasittaa joukkuetta, kun on tullut jonkin verran tappioita. Se on sellaista väkinäistä yrittämistä ja jokainen yrittää sitä omaa tuskaa helpottaa. Siinä on varmaan monta asiaa, mitkä mättää. Tietysti joukkueen pitää se selvittää ja yrittää avata. Kyllä tuolla ammattimiehiä on koppi täynnä, Aalto toteaa luottavaisena.

» Lähetä palautetta toimitukselle