Antero Niittymäki teki TPS-sopimuksen

LIIGA / Uutinen
TPS ja Antero Niittymäki ovat päässeet yhteisymmärrykseen yhden vuoden mittaisesta sopimuksesta.

Tasan kymmenen vuotta sitten Turusta NHL:ään ponnistanut Antero Niittymäki siirtyy TPS:n riveihin kauden 2012–2013 kattavalla sopimuksella. 32-vuotias maalivahti on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista pelaten muun muassa edelliskaudella vain 13 ottelua.

– Tuntuu hyvältä palata takaisin TPS:ään. Seura antoi mahdollisuuden kesän aikana laittaa paikat kuntoon ja tämän jälkeen päästiin varsin nopeasti yksimielisyyteen jatkon suhteen, Niittymäki kertoo seuran tiedotteessa.

– Jokainen joukkue tarvitsee menestykseen kaksi hyvää maalivahtia, pelaajakoordinaattori Ari Vuori toteaa.

Niittymäki torjui kauden 2011–2012 otteluistaan viisi Worcester Sharksissa ja kahdeksan Syracuse Crunchissa. Pahasti vajaalta AHL-kaudelta tilastoihin jäi torjuntaprosentti 87,70 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,60.

NHL:ssä Niittymäki on pelannut yhteensä 238 ottelua Philadelphia Flyersin, Tampa Bay Lightningin ja San Jose Sharksin paidassa. Niittymäki on uransa aikana voittanut muun muassa kaksi Suomen mestaruutta ja AHL:n mestaruuden.

Suomen maajoukkueen mukana Niittymäki nappasi olympiahopeaa 2006 ja -pronssia 2010 sekä MM-pronssin 2006. Torinon olympiakisoissa 2006 Niittymäki palkittiin turnauksen parhaana maalivahtina ja kirjautti myös kisojen parhaan torjuntaprosentin ja pienimmän päästettyjen maalien keskiarvon. Niittymäki nimettiin myös turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Niittymäki lähtee TPS:n kanssa jo loppuviikosta Sveitsiin kahta European Trophy –ottelua varten.


Antero Niittymäki tekee paluun kasvattajaseuraansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle