Andy Chiodo Kärppien maalille

LIIGA / Uutinen
Oulun Kärpät on pitkällisten etsintöjen jälkeen löytänyt uuden ykkösmaalivahdin. Seura on tehnyt yksivuotisen sopimuksen lähinnä Pittsburgh Penguinsin farmijoukkueessa pelanneen Andy Chiodon kanssa.

23-vuotias Chiodo on pelannut kolmen kauden ajan Pittsburgh Penguinsin organisaatiossa. Chiodo on pelannut pääsääntöisesti AHL-seura Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa sekä ECHL-seura Wheeling Nailorsissa. Chiodolla on tilillään kahdeksan NHL-ottelua kaudelta 2003-04.

Chiodo on Penguinsin seitsemännen kierroksen varaus vuodelta 2003. Viime kaudella mies onnistui loistavasti AHL:ssä pelaamissaan 14 ottelussa, joiden torjuntaprosentti oli korkea 92,50. Chiodo on kunnostautunut myös nyrkkien heiluttamisessa, sillä tilillä on tappelu Antero Niittymäkeä vastaan kaudelta 2004-05.

Chiodoa kuvaillaan nuoreksi, urheilulliseksi maalivahdiksi, jolla on erittäin nopeat refleksit. Asiantuntijoiden mukaan suurimmat ongelmat pelissä ovat kiekkokontrollissa sekä oman pelitason säilyttämisessä.

Kärpät on hakenut ykkösmaalivahtia siitä asti, kun monivuotisen luottomolarin Niklas Bäckströmin siirto Minnesota Wildin riveihin varmistui. Kärppien toisena maalivahtina pelaa Mestiksen Mikkelin Jukureista täksi kaudeksi liigaan siirtynyt Jaakko Suomalainen.

Puolustaja Antti Ylönen on puolestaan tehnyt Kärppien kanssa vuoden jatkosopimuksen.

» Lähetä palautetta toimitukselle