TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Andreas Jämtin TPS:ään, Korpikoski jatkaa

LIIGA / Uutinen
Lupaava 21-vuotias ruotsalaishyökkääjä Andreas Jämtin siirtyy Elitserienistä SM-liigaan ja edustaa ensi kaudella Turun Palloseuraa. TPS vahvisti Jämtinin sopimuksen ohessa Pelicansin Daniel Widingin siirron seuraan. Myös lupaavat juniorit Lauri Korpikoski ja Tuukka Pulliainen kiekkoilevat TPS:ssä ensi kaudella.

Tukholmalaislähtöinen Andreas Jämtin siirtyy Turkuun HV-71:sta, jossa hän on kiekkoillut kaksi aikaisempaa kautta. Molemmilla kausilla hän on tehnyt 18 tehopistettä sekä kerännyt yli 100 minuuttia jäähyjä. Tällä kaudella jäähyminuutteja kertyi peräti 155. Ennen Jönköpingin vuosia Jämtin pelasi kaksi vuotta synnyinkaupunkinsa AIK:ssa ensin Elitserieniä ja seuran putoamisen jälkeen Allsvenskania.

TPS:n toimitusjohtaja Jouko Narvanmaa kuvailee Jämtiniä energiseksi hyökkääjäksi, joka laittaa itsensä peliin. Nuori ruotsalainen on Detroitin viidennen kierroksen NHL-varaus kesältä 2001.

Turkulaiset vahvistivat samalla Jämtinin maanmiehen, Pelicansin Daniel Widingin siirron seuraan. Kaksi kautta Pelicansissa hyökännyt Widing tunnetaan liikkuvana ja vahvana laitahyökkääjänä. Päättyneellä kaudella Widing oli tärkeä osa Pelicansin ykkösketjua ja viimeisteli tehot 13+15=28. Jatkoaika uutisoi Widingin siirron täällä. Sekä Widingin että Jämtinin sopimukset ovat yksivuotisia.

Korpikoski ja Pulliainen jatkavat

Ruotsalaishyökkääjien ohella omat juniorit Lauri Korpikoski ja Tuukka Pulliainen edustavat TPS:ää ensi kaudella. 18-vuotias Korpikoski on jo muutaman vuoden kulkenut huippulupauksen statuksella, mistä osoituksena NHL-varaus vuoden 2004 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella. Päättynyt kausi oli Korpikosken ensimmäinen liigatasolla. 41 runkosarjaottelussa hän teki tehot 0+6=6; pudotuspeleissä aukesi maalitilikin pääsarjatasolla.

20-vuotias TuTo-kasvatti Pulliainen on jo muutaman vuoden ollut TPS:n ryhmässä mukana, mutta pelipaikka liigassa on ollut kiven alla. Päättyneen kauden Pulliainen pelasi Mestistä lähinnä TuTossa, mutta väliin mahtui myös visiitti Joensuun Jokipoikiin. Sekä Korpikosken että Pulliaisen jatkosopimukset ovat yksivuotisia.

TPS:llä on tällä hetkellä 19 pelaajasopimusta ensi kaudeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle