Anaheim ja New Jersey ottivat toiset voitot

Sunnuntain vastaisena yönä pelatuissa NHL:n pudotuspeliotteluissa mentiin molemmissa jatkoajalle. Voittajiksi selviytyivät samat joukkueet, jotka olivat voittaneet myös ensimmäisen kohtaamisen.

Detroitin suoraan neljässä ottelussa huutosakkiin passittanut Mighty Ducks on hyvää vauhtia järjestämässä jo pudotuspelien toista jättiyllätystään. Ducks otti toisen voittonsa Mike Leclercin jatkoaikamaalilla, kun ensimmäistä jatkoerää oli takana vasta vajaat kaksi minuuttia.

Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue osui kertaalleen. Adam Oates iski erän puolivälissä ylivoimalla ja Dallasin Brenden Morrow käytti hyväksi Rob Niedermayerin rangaistuksen vain kaksi sekuntia ennen erätaukoa. Toisessa erässä Mike Modano siirsi Dallasin johtoon ja tähtipaidoilla oli kova halu iskeä myös kolmas osuma.

Sensaatiomaisesti pelannut Jean-Sebastien Giguere kuitenkin jatkoi jo tutuksi tulleita otteitaan ja laittoi lapun luukulle lopullisesti. Lopulta ankkojen Rob Niedermayer tasioitti pelin vain pari minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Heti jatkoajan alkuun Mike Leclerc kaatoi saavillisen kylmää vettä Dallasin pelaajien niskaan iskemällä voitto-osuman. Näin Ducksilla on kaksi otteluvoittoa, kun sarja siirtyy Kaliforniaan.

Jere Lehtinen ja Niko Kapanen saivat peliaikaa vajaat parikymmentä minuuttia. Kummankaan kohdalle ei osunut tehoja.

Devils puristi toisen voiton

Ensimmäisestä ottelusta Tampaa vastaan puhtaan 3-0-voiton ottanut Devils säilytti kotietunsa, vaikka joutuikin jo ahtaammalle. Jamie Langenbrunnerin jatkoaikamaalilla voitto jäi isännille maalein 3-2.

Tampa kävi ottelussa johtoasemassa kahteen otteeseen. Chris Dingman teki avausmaalin ensimmäisessä erässä. Brian Rafalskin tasoitus syntyi toisen erän viimeisellä minuutilla, jolla Tampa siirtyi myös uuteen johtoon Martin St. Louisin alivoimamaalilla. Kolmannen erän yhdennellätoista minuutilla Grant Marshall vei ottelun jatkoajalle, jonka päätti kahden peliminuutin jälkeen siis Langenbrunner.

Ottelusarja siirtyy Tampaan Devilsin johtaessa 2-0.