Alpo Suhonen Sveitsiin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sveitsiläinen HC Lausanne on ilmoittanut kotisivuillaan palkanneensa Alpo Suhosen seuran juniorijoukkueen päävalmentajaksi.

Suhonen on maailmalla yksi Suomen tunnetuimmista jääkiekkovalmentajista. NHL:ssä mies on toiminut Winnipegin ja Toronton apulaisvalmentajana sekä Chicagon päävalmentajana, mistä hän erosi terveydellisistä syistä. Lisäksi hän on valmentanut AHL:ssä mm. Chicago Wolveseja. Kotoisessa SM-liigassa Suhonen on valmentanut FoPS:a, SaiPaa, Jokereita, HPK:ta ja HIFK:ta, jonka päävalmentajan paikalta mies erosi keväällä 2003 kesken sopimuskauden. Lisäksi Suhonen luotsasi 80-luvulla myös Suomen A-maajoukkuetta. Filosofisista ja ajoittain kriittisistäkin kommenteista tunnetun Suhosen yksi suurimpia meriittejä on Suomen historian ensimmäisen arvokisakullan, alle 18-vuotiaiden EM-kullan saavuttaminen yhdessä Rauno Korven kanssa kotikisoissa vuonna 1978.

Sveitsikään ei ole vieras paikka, sillä hän on luotsannut Klotenin kaksi kertaa maan mestariksi. Lausannessa hän korvaa legendaariseen 80-luvun Neuvostoliiton punakoneeseen kuuluneen Andrei Khomutovin.

Viimeisen vuoden ajan Suhonen on toiminut Porin Jazzien toimitusjohtajana.

» Lähetä palautetta toimitukselle