Allsvenskanissa pelaa tälläkin kaudella useampi suomalainen

Muut Sarjat / Uutinen
Roope Ranta pelaa alkavalla kaudella IK Oskarshamnissa.
Kuva © Timo Savela
Allsvenskanin kausi lähtee käyntiin tiistaina 19.9. Tälläkin kaudella sarjassa pelaa useampi suomalainen, muun muassa Liigasta tutut Mikko Pukka ja Simon Backman.

BIK Karlskogassa suomalaispuolustaja

Patrik Parkkonen pelaa alkavalla kaudella BIK Karlskogassa, puolustaja siirtyi Ruotsiin Saksasta. Saksassa Parkkonen pelasi DEL2:ssa Lausitzer Fuchsen riveissä tehtaillen 57 pelissä yhteensä 51 pistettä (13+38). Parkkonen on yhteensä pelannut 89 Liiga-peliä, kaikki Porin Ässien paidassa. 

Karlskoga pelasi viime kaudella vahvan kauden, sillä joukkue sijoittui runkosarjassa toiselle sijalle. Karlskoga pääsi karsintasarjaan Rögle BK:ta vastaan, mutta tiukan sarjan jälkeen Rögle kuitenkin säilytti paikkansa SHL:ssä. Joukkue yrittää tällä kaudella taas päästä SHL-karsintasarjaan ja nousta sarjaa ylemmäs.

Björklövenissä kaksi entistä Liiga-puolustajaa

Björklövenissä pelaa kaksi suomalaispuolustajaa, Mikko Pukka ja Simon Backman. Pukka siirtyi viime kauden puolivälissä Uumajaan Vaasasta, missä puolustaja oli pelannut yhteensä kaksi ja puoli kautta. Viime kaudella Pukka ehti pelata Björklövenissä 12 peliä, ja hän kirjoitti kauden jälkeen jatkosopimuksen seuran kanssa. Pukka on uransa aikana pelannut yli 600 ottelua Liigassa, ja myös SHL:ssä 84 peliä.

Backman pelasi viime kaudella SaiPassa, jossa puolustaja pelasi yhteensä 60 peliä ja teki viisi syöttöpistettä. Backman tuo Björklövenille kokemusta puolustukseen, sillä puolustaja on yhteensä pelannut Liigassa 701 ottelua. Tuleva kausi on Backmanille ensimmäinen Ruotsissa.

Björklövenin viime kausi oli vaikea, sillä joukkueella oli paljon loukkaantumisongelmia. Seura vaihtoi kesken kauden päävalmentajaa, ja vaihdon jälkeen peli alkoi kulkemaan paremmin. Kausi oli seuralle ja kannustajille pettymys, mutta joukkueen hyvän loppukauden myötä joukkue välttyi karsinnasta alaspäin.

IK Oskarshamn hyökkäyksessä suomalaiskaksikko

Arsi Piispanen ja Roope Ranta pelaavat tulevalla kaudella Oskarshamnissa. Tuleva kausi on Piispaselle viides kausi Oskarshamnissa. Suomalaishyökkäjä siirtyi Oskarshamniin HPK:sta vuonna 2013. Piispanen pelasi viime kaudella 52 ottelua ja viimeisteli niissä neljä maalia ja 19 syöttöpistettä. Hän on urallaan pelannut 485 peliä Liigassa ja on yksi Oskarshamnin kokeneimmista pelaajista.

Ranta pelasi viime kaudella DEL2:ssa, missä hyökkääjä tehtaili 58 pistettä (27+31) 55 pelissä. Ranta on urallaan pelannut yhteensä 78 peliä Liigassa ja yli 300 peliä Mestiksessä. Suomalaishyökkääjä on pelannut myös VHL:ssä ja Italiassa.

Oskarhamn sijoittui viime kaudella sijalle 9, ja nyt seura on vahvistanut joukkuettaan ja yrittää tulevalla kaudella päästä takaisin pudotuspeleihin.

Lisäksi Allsvenskanissa pelaa alkavalla kaudella Tony Pappila. Pappila on syntynyt Ruotsissa, mutta hän on myös Suomen kansalainen. Hyökkääjä pelaa tulevalla kaudella Västerviks IK:n riveissä. Pappila pelasi viime kaudella eniten Malmö Redhawksin junioreissa, mutta pääsi myös pelaamaan uran toisen SHL-ottelunsa.

Tiistaina 19.9. pelataan kolme ottelua (alkamisajat Suomen aikaa):

BIK Karlskoga-Björklöven klo 20.00

AIK-IK Pantern klo 20.00

Timrå IK-Vita Hästen klo 20.00

» Lähetä palautetta toimitukselle