TOR - ARI 2.00
EDM - CAR 4.30
COL - NSH 22.00
LAK - STL 23.00

Alle 18-vuotiaiden MM-kultajoukkueen tähti Räsänen siirtyy Yhdysvaltoihin

Muut Sarjat / Uutinen
Aapeli Räsänen teki kaksi maalia MM-välierässä Yhdysvaltoja vastaan.
Kuva © Andreas Robanser / Puckfans.at
Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen ykkösketjua sentteröinyt Aapeli Räsänen siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltoihin.

Huhtikuussa Yhdysvalloissa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut hyökkääjä Aapeli Räsänen siirtyy tulevaksi kaudeksi amerikkalaiseen USHL-juniorisarjaan Sioux City Musketeersin riveihin.

MM-kisoissa seitsemässä ottelussa tehot 3+6 tehnyt keskushyökkääjä on pelannut koko tähänastisen uransa Tapparan junioreissa.

Musketeersissa pelasivat päättyneellä kaudella suomalaisista myös Teemu Pulkkinen, Sami Tavernier sekä Räsäsen kanssa maailmanmestaruuden voittanut Eeli Tolvanen.

Alkusyksystä Tampereella lukionsa loppuun suorittava Räsänen tähtää USHL-kauden myötä yliopistosarjaan.

− Koin, että USHL oli paras vaihtoehto kehittyä ensi kaudella, pelata paljon ja treenata hyvin. Tarkoitus olisi sitten tehdä se luonnollinen jatkumo, ja mennä yliopistosarjaan. USHL:ssä on hyvin esillä huippuyliopistoille. Paikkana Sioux City valikoitui sitä kautta, että kuulin paljon hyvää siitä, varsinkin Tolvasen Eeliltä.

− Hyvin ja odottavaisin mielin lähden sinne. Tietenkin se vähän jännittää, kun olen koko elämäni asunut Tampereella ja pelannut Tapparassa, niin iso muutos on edessä.

Vuonna 1998 syntyneenä Räsäsellä on lukio vielä kesken, mutta se hoituu vielä ennen lähtöä rapakon taakse.

− Käyn lukion 2,5 vuodessa. Olen edennyt kolmen vuoden vauhtia, mutta tehnyt sitten vähän ylimääräisiä hommia siihen päälle, ja maajoukkueen kesälukioleireistä tuli muutama kurssimerkintä. Kesällä ja syksyn ensimmäisessä jaksossa olisi vielä tarkoitus tehdä muutama kurssi itsenäisenä suorituksena, että saan tarvittavan kurssimäärän kasaan.

− Syyskuun aikana on kirjoitukset, ja sen jälkeen menen Siouxiin. Harjoitusleiri ja pari ensimmäistä runkosarjapeliä jää väliin, mutta saan siten koulun hoidettua valmiiksi.

Räsänen kuuluu tänä kesänä NHL:ään varattavaan ikäluokkaan. Ennakkolistauksissa häntä on sijoitettu jopa kakkoskierroksen loppupään varaukseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle