TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Alle 18-vuotiaiden MM-kisatähti Eeli Tolvanen Boston Collegen haaviin

Muut Sarjat / Uutinen
Eeli Tolvanen pelasi päättyneen kauden USHL-juniorisarjaa.
17-vuotias hyökkääjä Eeli Tolvanen on sitoutunut siirtymään yhdysvaltalaiseen Boston Collegeen.

Huhtikuussa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden voittanut 17-vuotias hyökkääjä Eeli Tolvanen on sitoutunut siirtymään Boston Collegeen. Hän pelaa ikänsä vuoksi tulevan kauden vielä juniorisarja USHL:ää, ja siirtyy Boston Collegen riveihin vasta kaudesta 2017-18 alkaen.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisojen maalikuninkuuden seitsemällä maalilla yhtä monessa ottelussa voittanut Tolvanen pelasi päättyneen kauden Sioux City Musketeersin joukkueessa.

Tolvasen päättynyt kausi oli maailmanmestaruuden lisäksi muutenkin loistelias. USHL:ssä syntyivät 49 ottelussa tehot 17+21, millä hän sijoittui ikäistensä pistepörssissä toiselle sijalle. Tolvanen takoi myös alle 17-vuotiaiden World Hockey Challenge -turnauksessa viidessä ottelussa tehot 9+1, millä hän voitti turnauksessa sekä maali- että pistepörssin.

Tolvasta pidetään yhtenä kesän 2017 varaustilaisuuden kärkinimistä. Hän kertookin, että valinnanvaraa koulujen suhteen olisi ollut.

− Olihan sitä valinnanvaraa paljon, mutta Bostonissa oli tarjolla hyvä paketti sekä koulun että kiekon suhteen. Bostonissa on myös vuosien varrella ollut aina tosi kova joukkue, jolla on ollut joka vuosi mahdollisuus mestaruuteen. Ja valmentaja (Jerry) Yorkilla on kovat meriitit sarjassa!

Tolvanen ei ole Massachusettsiin siirtyessään opinahjon ainoa suomalainen. Boston Collegessa aloittavat tulevalla kaudella opintonsa tamperelaiskaksoset Jesper ja Julius Mattila.

» Lähetä palautetta toimitukselle