Alatalo ja Aalto pitkään sairauslomalla

LIIGA / Uutinen
TPS:n valmistautuminen liigakauteen koki torstaina kovan kolauksen. Ykkössentteri Antti Aallon olkapää ei edelleenkään ole tervehtynyt toivotusti ja kapteeni Mika Alatalon polvivamma osoittautui leikkaushoitoa vaativaksi.

Sekä Mika Alatalon että Antti Aallon vammat vaativat pitkää kuntoutusta, kumpainenkin on sivussa vähintään kymmenen viikkoa.

Alatalo loukkasi polvensa keskiviikkona harjoitusottelussa Linköpingiä vastaan. TPS-kapteeni törmäsi keskialueella pelitilanteessa vastustajan pelaajaan sillä seurauksella, että polvi vääntyi.

- Olin jo kääntynyt poispäin, enkä ehtinyt väistämään kun vastustaja ajoi vielä päälle. Kyllä sen heti tunsi, että jostain vakavammasta on kyse, Alatalo kertoo seuran tiedotteessa.

Alatalon polven sivuside on repeytynyt pahasti ja on melkein kokonaan poikki. Leikkaus näyttää ainoalta mahdolliselta keinolta saada polvi pelikuntoon. Toipuminen vie ensimmäisen arvion mukaan mukaan vähintään 10 viikkoa.

Antti Aallon olkapäävamma on peruja jo tammikuulta. Pelitilanteessa vahingoittunut solisluu leikattiin tuolloin ja leikkauksen jäljiltä kaikki näytti olevan kunnossa. Olkapäähän iski kuitenkin tulehdus, jonka syytä ei tiedetä. Olkapää puhdistettiin keväällä ja kuntoutus oli hyvässä vauhdissa. Tulehdus iski elokuussa uudelleen, ja nyt edessä on pakkolepo.

- Kaksi viikkoa käsi on totaalisessa levossa, eikä sillä pysty tekemään juuri mitään. Täytyy yrittää olla positiivisella mielellä, ja tähdätä kunto kevään ratkaisupeleihin, toteaa Aalto.

Aallon toipumisennuste on vähintään kaksi kuukautta. Kuntouttaminen on hidasta, koska pääasiallisena hoitokeinona on lepo.

Aiemmin tällä viikolla TPS ilmoitti puolustaja Henri Palmrothin joutuvan 4-6 viikon sairauslomalle rannevamman vuoksi. TPS:llä on pitkäaikaistoipilaat poisluettuna ainoastaan 20 sopimuspelaajaa tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle