AL: Ilves sopimuksiin maajoukkuejunioreidensa kanssa

LIIGA / Uutinen
Juuso Välimäki jatkaa tupsukorvapaidassa seuraavat kaksi kautta.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Ilves on solminut sopimuksia alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa esiintyneiden omien kasvattiensa kanssa. Huippulupaus Juuso Välimäki kiinnitettiin Tampereelle kaksivuotisella sopimuksella.

Ilveksen urheilujohtaja Juha Pajuoja kertoo Aamulehdessä Ilveksen solmineen sopimukset alle 18-vuotiaiden MM-hopeamitalistien maalivahti Nico Vikstenin, 17, ja puolustaja Juuso Välimäen, 16, kanssa.

Vikstenin sopimus on yhden ja Välimäen kahden vuoden mittainen. Niin ikään maajoukkueessa esiintyneiden Julius ja Jesper Mattilan, 17, sopimusneuvottelut ovat Pajuojan mukaan loppusuoralla.

Välimäkeä pidetään yhtenä kesän 2017 NHL:n varaustilaisuuden kuumimmista suomalaisnimistä. Hänet varattiin tiistaina yhdysvaltalaiseen USHL-juniorisarjaan, ja Pajuojan mukaan onkin mahdollista, että Välimäki pelaa ensi kauden siellä.

− Täällä voisi olla tarjolla jo paikka liigakokoonpanossa, Juusolla on vahva kroppa ja hyvä pelinäkemys, Pajuoja kuitenkin muistuttaa Aamulehdessä.

Viime kaudella Ilveksessä pelanneista mutta toistaiseksi sopimuksetta olevista pelaajista tilanne on vielä auki Atte Pentikäisen ja Steven Zalewskin kohdalla. Zalewski suuntaa kuitenkin todennäköisesti muualle.

» Lähetä palautetta toimitukselle