AL: Haapala jättää Tapparan − uusi seura Florida Panthers

NHL / Uutinen
Haapala pelasi upean kauden ja voitti Liigan pistepörssin.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan ykköshyökkääjä Henrik Haapala jatkaa pelejään NHL:ssä Florida Panthersin joukkueessa, jossa pelaa myös Haapalan entinen ketjukaveri Aleksander Barkov. Haapalan sopimuksen yksityiskohdat eivät toistaiseksi ole tiedossa.

Aamulehden tietojen mukaan hallitseva liigamestari Henrik Haapala siirtyy NHL:ään Florida Panthersiin, jossa nuorukaisen tukena on entinen ketjukaveri ja Panthersin kärkihyökkääjä Aleksander Barkov.

Haapala on pelannnut Barkovin kanssa sekä Tapparan junioreissa että liigajoukkueessa. 23-vuotias hyökkääjä on mennyt koko ajan urallaan eteenpäin ja päättyneellä kaudella pienikokoinen LeKi-kasvatti voitti Liigan pistepörssin ja voitti toisen peräkkäisen suomenmestaruuden.

Haapalan sopimus on CapFriendlyn mukaan kaksivuotinen. Vuosiansio on 925 000 dollaria Haapalan pelatessa NHL::ssä. AHL:ssa palkka on 70 000 dollaria.

Juttua muokattu 2.6.2017 klo 10:26: Päivitetty sopimuksen kesto ja vuosiansio.

Juttua muokattu 2.6.2017 klo 10.40: Lisätty mahdollisen farmikomennuksen vaikutus palkkaan.

Käyttäjän joinonen kuva

Kommentti: Juha Oinonen

Henrik Haapalan siirtyminen NHL:ään erinomaisen kauden jälkeen oli odotettua. Huipputaitavan hyökkääjän lähtö on joukkueelle ilman muuta kova menetys, mutta Tapparalla on ilman Haapalaakin ilmiömäisen laadukas ja monipuolinen hyökkäyskalusto.

Ensi kaudella Kristian Kuuselan, Sebastian Revon, Jarno Kärjen ja kumppaneiden on otettava lisää kehitysaskeleita ja yllettävä Haapalalta tyhjäksi jääneeseen rooliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle