TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

Aki Uusikartano seuraavat kaksi kautta Ässissä

LIIGA / Uutinen
Ässät julkaisi torstaina kaksi uutta pelaajasopimusta. Hyökkääjät Aki Uusikartano ja Pasi Nielikäinen siirtyvät SaiPasta Poriin.

Aki Uusikartanon sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta. Hän on aiemmin pelannut SM-liigaa SaiPan, Lukon ja HIFK:n paidassa.

– Uusikartanon hankinnalla saadaan lisää monipuolisuutta siihen ruutuun, mihin häntä on kaavailtu. Aki pystyy tekemään pisteitä, mutta on toisaalta myös erinomainen puolustuspään hyökkääjä ja alivoimapelaaja. Viime kaudella meidän alivoimamme oli huonoa erityisesti senttereiden osalta, ja siihen Uusikartanon odotetaan tuovan parannusta, Mika Toivola kommentoi keskushyökkääjän hankintaa.

Uusikartano kärsi viime kaudella pahasta loukkaantumisesta, kun sääri- ja pohjeluun murtumiset pilasivat jo marraskuussa hänen loppukautensa. Uusikartano ehti pelata 23 ottelua ja kerätä niissä kymmenen tehopistettä.

– Lääkärimme ovat tutustuneet mieheen ja näyttäneet vihreää valoa, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki kertoo.

– Uusikartano saanee parin viikon kuluttua täysin terveen miehen paperit. Hänen kuntoutumisensa on aivan eri mallilla kuin vaikkapa Teemu Virkkusella viime kaudella, Toivola vertaa.

Pasi Nielikäinen, jonka siirron Jatkoaika uutisoi jo aiemmin, on kiinnitetty Poriin yksivuotisella sopimuksella. Hänen aiemmat liigaseuransa ovat Kärpät, SaiPa ja HIFK. Porissa Nielikäinen kävi jo kaudella 2001–2002.

– Pasi tuo meille sitä fysiikkaa, jota joukkueesta viime kaudella puuttui. Viime kaudella me emme pystyneet pelaamaan minun ja Karri Kiven vision mukaista jääkiekkoa, ja jo joulutauolla oli selvää, että pelaajamateriaalissa olisi tehtävä muutoksia. Tältä osin parannusta tilanteeseen on mahdollisesti tulossa vielä lisääkin, Toivola uumoilee.

– Pasia ei kuitenkaan hankittu tappelijan rooliin, sillä en tarkoita fyysisyydellä tappeluita. Pasilla on paljon erilaisia voimavaroja ja häntä voidaan peluuttaa monessa roolissa. Jo viime kaudella yhdessä pelanneista Uusikartanosta sekä Nielikäisestä me saamme lisäksi loistavan av-kaksikon. Viime kaudella se puoli oli liikaa Jari Korpisalon ja Pasi Tuomisen varassa.

Ässillä on tällä hetkellä kasassa vasta viitisentoista pelaajasopimusta. Uutisia pelaajarintamalta saattaakin olla tulossa jo lähiaikoina.

– Aukkoja on vielä paljon, mutta niin on myös verkkoja vesissä. Toivottavasti jo ensi viikon aikana saadaan jotain aikaiseksi, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki aprikoi.

– Nyt keskitytään niiden kalliimpien pelaajien hankkimiseen. Ykkösketjuun haetaan pisteitä ja leveyttä, ja pakkipäähänkin etsitään vielä useampaa kaveria. Mahdollisia variaatioita on paljon, sillä vetoa tuntuu olevan mukavasti, Mika Toivola toteaa tyytyväisenä.

Ässien viime kauden paras pistemies Marko Kivenmäki on toistaiseksi sopimuksettomassa tilassa. Jukka Hirsimäki oli torstaina vaitonainen neuvottelujen edistymisen suhteen.

– Neuvottelut ovat Kivenmäen kanssa edelleen käynnissä. Sen enempiä aiheesta on turha spekuloida.

Ässiin on näillä näkymin tulossa harjoittelemaan muutama try-out-pelaaja, joiden nimiä seurasta ei kuitenkaan paljasteta. Näin ollen kantaa ei oteta siihenkään, onko jo viime joulutauolla Ässien mukana harjoitellut Jesse Saarinen näiden pelaajien joukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle