Aki Uusikartano palaa Ässiin

LIIGA / Uutinen
Keskushyökkääjä Aki Uusikartano palaa Porin Ässiin. Viime kaudella Turun Palloseurassa Suomen mestaruutta juhlinut keskushyökkääjä on solminut patapaitojen kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

Aki Uusikartano edusti Ässiä viimeksi kaudella 2005–2006, jolloin porilaiset saavuttivat SM-liigassa hopeaa. Seuraavaksi kaudeksi hän siirtyi Ässien finaalivastustajan HPK:n leiriin ja jatkoi menestysketjuaan hopeamitalilla.

– Mietin eilen illalla asioita ja jotenkin sydän sanoi, että haluan takaisin Ässiin ja haluan ottaa tämän haasteen vastaan. Ässissä urani lähti nousuun ja urani ensimmäiset hienot muistot ovat sieltä, Uusikartano toteaa.

Uusikartanosta on Porissa hyvät muistot, sillä patapaitojen hopeakaudella hän johti joukkueen ykkösketjua.

– Toivotamme Akin tervetulleeksi Ässiin. Hän oli arvokas osa hopeakauden joukkuettamme ja on sen jälkeenkin vähintään pitänyt tasonsa. Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Akin tuomaan kokemusta meidän nuoreen hyökkäykseemme, Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki puolestaan kommentoi.

33-vuotias Uusikartano on edustanut urallaan SM-liigassa HIFK:ta, Lukkoa, SaiPaa, Ässiä, HPK:ta ja TPS:ää. Hän on pelannut 536 liigaottelua, ja niissä hän on saalistanut tehot 87+181=268.

Tehopisteiden muodossa Uusikartanon tehokkain kausi on toistaiseksi ollut 2006-07, jolloin hän iski HPK:lle 40 pistettä 55 ottelussa. Viime kaudella hän pelasi 57 ottelua tehoin 16+19=35.

– Tuon Ässien joukkueeseen kokemusta ja esimerkkiä. Pyrin oman tunnollisen tekemiseni kautta luomaan lisää tekemisen meininkiä joukkueeseen. Pelaajana vahvuuteni ovat erikoistilannepelaamisessa sekä hyvässä kahden suunnan pelaamisessa. Kiekon liikuttaminen on minulle elinehto, Uusikartano luonnehtii.

Uusikartano liittyy joukkueeseen maanantaina. Ässien tiedotteen mukaan hän on harjoitellut kesän hyvin ja on täydessä pelikunnossa.

– Viime keväänä jäi muutama viimeinen peli väliin, mutta toukokuun puolesta välistä olen harjoitellut täydellä teholla, Uusikartano kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle