Ahonen ja Koskenkorva Elitserieniin

LIIGA / Uutinen
Jokereissa torjunut Ari Ahonen koppailee jatkossa kiekkoja Frölundan väreissä. Ruotsiin matkaa myös SaiPan tehohyökkääjä Kimmo Koskenkorva, jonka uusi osoite on Skellefteå AIK.

Jokereiden riveissä SM-hopeaa voittanut Ahonen solmi göteborgilaisseuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Frölundan muut sopimusvahdit, Joel Gistedt ja Robin Rahm, ovat vasta parikymppisiä lupauksia, joten Ahosen rooli viime kaudella pudotuspeleistä ulos jääneessä joukkueessa tulee mitä ilmeisemmin olemaan merkittävä.

– Frölunda on Euroopan huippuseuroja, vaikka viime kausi ei niin hyvin mennytkään. Minulle on suuri kunnia olla nostamassa seuraa takaisin kärkisijoille, Ahonen kehuu seuran kotisivuilla.

26-vuotias maalivahti aloitti päättyneen kauden Espoon Bluesissa, josta siirtyi kuitenkin jo syksyllä Jokereihin. JYP-kasvatti ehti pelata SM-liigaa myös HIFK:ssä ennen kuin matkasi Pohjois-Amerikkaan viideksi kaudeksi.

Frölundassa Ahosella riittää tuttuja. Kovia hankintoja tehnyt seura on pestannut puolustukseensa Tuukka Mäntylän Tapparasta sekä Sveitsissä viime kaudet pelanneen Toni Söderholmin. Tehopari Steve Kariya – Tomi Kallio puolestaan jatkaa tutussa seurassa.

SaiPassa loistavan kauden pelannut Kimmo Koskenkorva edustaa puolestaan seuraavat kaksi vuotta karsinnoissa Elitserien-paikkansa säilyttänyttä Skellefteå AIK:ta. Kokenut hyökkääjä oli menneellä kaudella lappeenrantalaisten paras pistemies. Saldo 19+23 oli samalla myös 28-vuotiaan hyökkääjän henkilökohtainen piste-ennätys.

Oululaislähtöinen Koskenkorva on tahkonnut urallaan yli 350 liigaottelua Kärppien, Tapparan ja SaiPan riveissä. Ulkomailla pienikokoinen vauhtikone ei ole pelannut aiemmin.

Osoitettaan Ruotsissa vaihtaa myös puolustaja Mikko Luoma. Linköpingissä kaksi edelliskautta pelannut 30-vuotias Luoma pakittelee kaksi seuraavaa kautta HV-71:n riveissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle