TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Ahmojen joukkue hiljalleen muotoutumassa

MESTIS / Uutinen
Hyvinkään Ahmat on joutunut vaikean taloudellisen tilanteen vuoksi kiiruhtamaan hitaasti kohti uutta kautta, mutta hiljalleen joukkue on muotoutumassa. Valmiina oleville neljälle sopimukselle on luvassa jatkoa jääharjoitusten päästyä viime lauantaina vauhtiin.

Sopimuspelaajia Ahmoilla on tällä hetkellä neljä. Nimensä ovat sopimuksen alle kirjanneet Jokereiden A-nuoret viime kaudella hopealle torjunut Tommi Niemelä, viime kauden hyökkääjät Janne Lehtinen ja Tuomas Tikkanen sekä Pohjois-Amerikasta Suomeen palannut, SaiPan junioreissa aiemmin hyökännyt Viljami Taimisto.

– Viime kauden urheilullinen menestys oli hyvä, mutta taloudellinen kehno erinäisistä syistä johtuen, joten molemmat eurot on jouduttu tarkkaan laskemaan, totesi Ahmojen puheenjohtaja Markku Hietaniemi viitaten erityisillä syillä taloutta toimillaan horjuttaneeseen silloiseen toiminnanjohtaja Tero Vienoseen.

Viime kauden ykkösketjusta Jukka Penttinen on päättänyt uransa ja Juha-Pekka Loikas (HPK) ja Miikka Jäske (Tappara) ovat vahvasti tyrkyllä liigaan, mutta harjoitusringissä on silti 12 pelaajaa viime kautisesta joukkueesta. Uudet miehet ovat pelanneet joko junioreissa tai pienissä rooleissa muissa Mestis-joukkueissa, mutta muutoksiakin ryhmään vielä tulee.

– Tällä hetkellä pelaajista on yllättävänkin suuri tarjonta, agentit soittelevat päivittäin. Kun suurista rahoista ei puhuta, näyttelee työ- tai opiskelupaikan saaminen suurta roolia sopimusten teossa, Hietaniemi pohti.

– HIFK:n kanssa olemme keskustelleet alustavasti yhteistyöstä, mutta minkäänlaista valmista sopimusta ei vielä ole.

Menneenä talvena Ahmat joutui käyttämään peräti kahdeksaa eri maalivahtia, mutta uudella sesongilla maalivahtiosaston pitäisi olla paremmalla tolalla. Tommi Niemelän lisäksi torjujan paikasta kilpailevat vielä ilman sopimusta olevat Aki Kemppi (viime kaudella Jää-Kotkat) ja oma kasvatti Joonas Lindberg.

Ensimmäisen harjoitusottelunsa Ahmat pelaa sunnuntaina klo 16.30 sveitsiläistä EHC Vispiä vastaan.

– Valmistautumista haittaa Hyvinkään kaupungin päätös säästää jäähallin kohdalla. Pääsimme jäille vasta lauantaina, pari viikkoa tavallista myöhemmin, joten valmistautumisessa tulee todella kiire, ja joudumme antamaan tasoitusta etenkin harjoitusotteluissa, uusi päävalmentaja Kari Lehtinen harmitteli.

– Ryhmässä on taitavia nuoria kavereita, joilla on paljon tavoitteita eteenpäin urallaan, joten työmoraali ja joukkuehenki pysyvät sitäkin kautta hyvänä. Jos homma natsaa, pystytään tarjoamaan viihdyttävää jääkiekkoa, luonnehti Lehtinen.

Ahmojen harjoitusrinki tällä hetkellä

Maalivahdit:

Tommi Niemelä (Jokerit A)

Aki Kemppi (Jää-Kotkat)

Joonas Lindberg

Puolustajat:

Kim Sjöblom

Pasi Tamminen

Lauri Mattila

Mika Määttä (HPK A)

Ilkka Koivisto (Ahmat A)

Teemu Jäske (Ahmat A)

Hyökkääjät:

Janne Lehtinen

Tuomas Tikkanen

Viljami Taimisto (USA)

Joni Hakonen

Raine Pulkkinen

Jaakko Kolari

Aki Elomaa

Joni Heiskanen

Antti Chrons

Pasi Reunanen (UJK, viime kauden Mestiksen jäähykuningas)

Juha-Matti Tomunen (Hermes/KOO-VEE)

Teemu Juntunen (Hokki)

Tero Kotilainen (K-Vantaa)

Tero Willström (KJT)

Timo Korhonen (Jukurit)

Mikko Eskola (Ahmat A)

Sami Räsänen (Ahmat A)

Harjoitusottelut:

Ahmat – EHC Visp, su 17.8. klo 16.30

FPS – Ahmat, ke 20.8. klo 18.30

TuTo – Ahmat, ke 27.8. klo 18.30

Ahmat – FPS, to 4.9. klo 18.30

Ahmat – TuTo, la 6.9. klo 17.00

» Lähetä palautetta toimitukselle