Ahmoille viisi uutta sopimusta

MESTIS / Uutinen
Hyvinkään Ahmojen sopimuspelaajien määrä nousi 15:een, kun Juha-Pekka Loikas, Jukka Penttinen ja Turo Virta jatkavat joukkueessa, ja Joni Hakonen ja Miikka Jäske palaavat ahmapaitaan ulkomailla vietetyn talven jälkeen. Janne Tormosen kakkosvalmentajana aloittaa Janne Metsämaa.

Tuoreimmista sopimuksen allekirjoittajista niin Loikas, Penttinen, Hakonen kuin Jäskekin ovat hyvinkääläisiä. Seura onkin pyrkinyt panostamaan oman alueen pelaajiin, ja joukkueeseen onkin saatu lähes kaikki hyvinkääläiset pelaajat, jotka Mestis-tasolla pystyvät joukkueen menestystä parantamaan. Myös pelaajiston vaihtuvuus jää edelliskausia vähäisemmäksi, sillä sopimuspelaajista kymmenen edusti Ahmoja myös edelliskaudella.

Juha-Pekka Loikas, 22, voitti viime talvena Ahmojen tehotilaston, ja on yksi Mestiksen parhaita kahden suunnan keskushyökkääjiä. SM-liigaan ja Euroopan pääsarjoihin pyrkivä Loikas johtaa esimerkillään ja pyrki edelleen nostamaan tasoaan viime kaudesta ja olemaan joukkueen hyökkäyksen johtaja. Alkava kausi on Loikakselle kolmas Ahmojen edustusjoukkueessa.

Miikka Jäske palaa Hyvinkäälle Omaha Lancersissa USHL-sarjassa vietetyn talven jälkeen. Jäske oli Yhdysvalloissa joukkueensa parhaita pelaajia pudotuspeleissä ja takoi runkosarjassa 45 ottelussa tehot 15+19=34. Nuoresta iästään huolimatta jo kolmannen mestiskautensa aloittava Jäske ei jätä taklauksillaan ja taistelullaan yleisöä kylmäksi. Hyvään pelivireeseen toissa kauden lopulla kotimaassa yltänyt hyökkääjä saattaa olla joukkueelleen todellinen jokerikortti, jos kehitys on jatkunut valtameren takana.

Toinen paluumuuttaja on läpimurtoaan Mestiksessä tavoitteleva sniper Joni Hakonen, 22. Hakonen suuntasi viime kaudeksi Italiaan, jossa hän HC Settequercessa Serie B:ssä sai runsaasti peliminuutteja ja vastuuta, ja iski 36 ottelussa 39 maalia ja antoi 21 maalisyöttöä. Nyt on aika näyttää kotiyleisölle, miten ulkomailla vietetty kausi on lisännyt ammattimaisuutta ja vienyt miestä eteenpäin.

Kolmannen perättäisen kautensa Ahmoissa aloittava Jukka Penttinen, 31, edustaa nuoressa joukkueessa paljon kaivattua kokemusta. Viime talvena lähes piste per peli-tahdilla hyökännyt laituri on Ahmojen henkisesti tärkeimpiä pelaajia.

Hyökkääjien lisäksi nimensä paperiin on kirjoittanut myös Tapparan kasvatti Turo Virta, 20, joka puolusti ahmapaidassa jo viime kaudella. Tuolloin epätasaiset peliesitykset eivät täysin vastanneet kovia odotuksia, mutta nyt Virta on vapautunut puolustusvoimien palveluksesta ja satsaa kiekkoiluun täysillä. Voimakkaan ja hyvin peliä lukevan puolustajan tavoite on saada lisää vastuuta ja kantaa kortensa kekoon myös viivamiehenä ylivoimassa.

Joukkueen kakkosvalmentajana aloittaa Janne Metsämaa Helsingistä. Metsämaalla on valmennuskokemusta junioritasolta, mutta ei mestispiireistä.

Ahmojen ensimmäinen harjoitusottelu pelataan Hyvinkään jäähallissa lauantaina 10.8. alkaen kello 16.00, jolloin vastaan asettuu FPS. Asetelmat ovat sikäli tasaväkiset, että kumpikin joukkue ehtii olla jäällä vain vajaan viikon ennen peliä.

Lauantaina 10. päivä alkaa myös Ahmojen kausikorttien myynti. Kortteja on saatavilla hallin lipunmyynnistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle