BOS - NYR 2.00
MTL - PHI 2.00
TBL - SJS 2.00
STL - OTT 2.00
DAL - WPG 2.00
NSH - FLA 3.00
MIN - CBJ 4.00
EDM - CGY 5.00
VGK - PIT 5.00
CHI - WSH 19.30
NYI - ANA 22.00
VAN - DET 23.00

Aalto sivussa pitkään, Makkonen paikkaa TPS:n rivejä

LIIGA / Uutinen
TPS:n sentteriosasto koki perjantaina pahan kolauksen Antti Aallon loukattua olkapäänsä pahasti. Aallon kausi on pahimmassa tapauksessa ohi. Viime aikoina jälleen uhkaavasti harventuneita rivejä paikkaamaan on nostettu alkukauden TuTossa pelannut Jussi Makkonen.

Antti Aalto loukkaantui heti perjantaisen Blues-ottelun alkuhetkillä Niko Niemisen taklattua häntä. Vaarattoman näköisessä pelitilanteessa Aallon solisluu ilmeisesti murtui. Pahimmassa tapauksessa TPS-sentteri kausi on kokonaan ohi.

- Hän menee tänä iltana magneettikuvaukseen. Silloin saamme lopullisen tiedon, onko kyseessä murtuma. Jossain lapaluun ympärillä on jotain, joka oli poissa paikaltaan. Solisluun ympärillä epäillään murtumaa. Leikkaus tehdään sitten sen kuvan perusteella, tai sitten ei tehdä, kertoo päävalmentaja Jukka Koivu TPS:n verkkosivuilla.

Aallon loukkaantuminen jättää ison loven TPS:n hyökkäykseen. Viime kevään pahasta nilkkavammasta toivuttuaan Aalto oli vertymässä oivaan kevätkuntoon. Pelaamassaan 37 runkosarjaottelussa hän ehti keräämään tehot 9+18.

Makkonen rivistöjä täydentämään

Alkukauden TuTossa kokemusta hakenut TPS-kasvatti Jussi Makkonen on loukkaantumisten myötä saanut kutsun liigamiehistöön. 19-vuotias hyökkääjä tuo lähinnä leveyttä Palloseuran nuoriso-osastolle.

- Makkonen pelaa meillä nuorten Ojalan ja Korpikosken kanssa. Sykkö on ylimääräinen hyökkääjä. Makkonen tulee tuomaan kilpailua meidän neljänteen ketjuumme. Olemme sopineet, että hän saa tämän viikon ajan meillä mahdollisuuden näyttää, mikä hänen tilanteensa on.

- Nuorten kisat menivät hyvin. Nyt se tilanne on rauhoittunut. Jussi on pelannut syksyn hyvin TuTo:ssa. Mestiksessä ja SM-liigassa pelaamisessa on kuitenkin iso ero, kommentoi Jukka Koivu TPS:n verkkosivuilla.

Makkonen on ensimmäisellä Mestis-kaudellaan tehnyt 29 ottelussa teho 6+3. Viime kaudella hän oli mukana kolmessa TPS:n liigaottelussa.

Makkosen näyttöpaikka ja Aallon loukkaantuminen osuivat TPS:n kannalta tiukkaan saumaan. Joukkue uurastaa tällä viikolla neljä tärkeää kamppailua Kärppiä, Jokereita, HIFK:ta ja Bluesia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle