Zdeno Chára lähestyy pelatuissa otteluissa puolustajien listakärkeä – Chris Chelios voi menettää kärkipaikkansa jo tällä kaudella

NHL / Uutinen
Zdeno Cháran pitkä NHL-ura käynnistyi New York Islandersin paidassa kaudella 1997–98.
Kuva © Getty Images
Zdeno Chára pelasi yöllä pitkän NHL-uransa 1 636. runkosarjaottelun ja hän nousi puolustajien pelattujen otteluiden kaikkien aikojen listalla sijalle kaksi. Listakärki Chris Chelios on pelannut 15 ottelua enemmän.

Slovakialaispuolustaja Zdeno Chára teki viime yönä NHL-historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen toiseksi eniten runkosarjaotteluita pelannut puolustaja.

Ottelu Philadelphia Flyersia vastaan oli Cháran uran 1 636. runkosarjassa ja se nosti hänet Scott Stevensin ohi pelattujen otteluiden listalla. Eniten otteluita on Chris Cheliosilla, mutta Chara voi saada hänet kiinni jo lähitulevaisuudessa. Chelios pelasi uransa aikana yhteensä 1 651 runkosarjaottelua. 

New York Islanders varasi Cháran varaustilaisuuden toisella kierroksella kesällä 1996 ja hän pelasin Long Islandilla kolme kautta ennen siirtymistä Ottawa Senatorsin riveihin. Pitkäaikainen koti löytyi Bostonista, jossa Chára edusti Bruinsia peräti 14 kauden ajan. Puolustaja oli mukana voittamassa Stanley Cup -mestaruutta Bruinsin kanssa keväällä 2011. 

Viime kaudella Chára edusti Washington Capitalsia, mutta palasi täksi kaudeksi Islandersin paitaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle