ZSC Lions juhli jälleen Sveitsin naisten pääsarjan mestaruutta

Muut Sarjat / Uutinen
Sveitsin pääsarja tuli päätökseensä viikonloppuna.
Kuva © Timo Savela
ZSC Lions juhli Sveitsin naisten pääsarjan mestaruutta. Finaalivastustaja EV BOMO Thun kaatui ratkaisevassa viidennessä ottelussa maalein 3–2. Suomalaisväriä finaaliotteluihin toi 2021–22 TPS:ää Naisten Liigassa edustaneet Estelle Duvin ja Maija Otamo.

835 katsojaa seurasi Sveitsin Zürichissa, kun ZSC Lions nousi viime minuuteilla tasoihin ja mestaruuteen jatkoajalla. Vierasjoukkue EV BOMO Thun oli lähellä mestaruutta, mutta kotijoukkue löysi tehonsa oikeaan aikaan. Zürichläiset käyttivät heille tarjoutuneet erikoistilanteet tehokkaasti ratkaisuhetkillä.

Lopulta merkittävin ero joukkueiden välillä löytyi pelaajistosta. Sveitsin suurimman kaupungin joukkueen kokoonpano kesti poissaolot pikkukaupungin joukkuetta paremmin. BOMO Thunilla oli laittaa vain puolet täydestä kokoonpanosta ratkaisuotteluun. Runkosarjassa toiseksi eniten pisteitä tehnyt ja eniten syöttöjä antanut Estelle Duvin seurasi ratkaisevaa peliä sivusta.

Thunilaiset aloittivat vahvasti ja pääsivät ensimmäiselle erätauolle 0–1 johdossa, runkosarjassa eniten maaleja, syöttöjä ja pisteitä tehneen Maija Otamon veivailtua maalintekoon. Toisessa erässä ei nähty maaleja. Vieraiden vahvat otteet jatkuivat kolmannen erän alussa. Tilanne oli jo 0–2, kun Cindy Jorayn rystynosto yllätti ZSC-veskari Sandra Heimin.

Kotijoukkueen peli parani kolmannen erän aikana. Ensin Lisa Rüedi nosti kiekon takatolpalta ohi Thunin maalia vartioineen Alexandra Lehmannin. Alina Marti vastasi erän lopun tasoituksesta laukomalla kiekon puolustajan jaloista ohi Lehmannin.

Ratkaisua ei jouduttu odottamaan pitkään. Skylar Fontainen viivalaukaus yllätti Lehmannin ja sinisiin pukeutunut ZSC Lions pääsi juhlimaan mestaruutta. Lähellä mestaruutta olleelle thunilaisjoukkuelle hopea oli ensimmäinen pääsarjatasolla. Jatkossa joukkue voi saada tarvitsemaansa helpotusta mestaruusjahtiin, sillä joukkueen on tarkoitus liittyä osaksi SC Bernin organisaatiota.

Korjaus (klo 17:15): sijoitus on BOMO Thunin ensimmäinen hopea. Joukkue on aiemmin voittanut pronssia.

» Lähetä palautetta toimitukselle